Kuningakoda leinab Elisabethi lahkumist: suri kõrgeealine kuningapere liige

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani printsess Elisabeth
Taani printsess Elisabeth Foto: AFP / Scanpix

Taani printsess Elisabeth suri eile õhtul 83-aastasena.

Taani kuningakoda andis teada, et Taani printsess Elisabeth suri eile õhtul kell veerand seitse. Surma hetkel olid tema ümber pereliikmed, vahendab Royal Central.

Elisabeth oli prints Knudi ja printsess Caroline-Mathilde tütar ja praeguse monarhi, kuninganna Margrethe II nõbu. Elisabeth oli Taani troonijärjekorras 12. 

Tema kõrgeaususel oli kaks nooremat venda, prints Ingolf ja prints Christian. Ta kasvas üles Sorgenfri lossis Lyngbys, lõpetas põhikooli aastal 1952, õppis vahepeal ka Šveitsis ning jätkas hiljem õpinguid Den Suhrske Husholdningsskoles. Aastatel 1954–1956 õppis ta moe- ja disaini erakoolis Margrethe Skolenis. Ta töötas Taani välisministeeriumi heaks 45 aastat. Elisabethil oli karjääri jooksul palju välislähetusi. 

Printsess elas koos filmitegija Claus Hermanseniga, kuni mehe surmani aastal 1997. Kolm aastat pärast tema surma kolis naine tagasi Sorgenfri lossi, kus veetis viimased aastad oma elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles