Värske ja nooruslik spordikaunitar Kristiina Šmigun-Vähi säras suursaadiku vastuvõtul elegantselt valges

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahekordne olümpiavõitja ja suusataja Kristiina Šmigun Vähi oli Briti suursaadiku residentsis toimuva tähistustseremoonia külaliste nimekirjas. Vastuvõtule saabus ta kaunis valges kleidis, lisades ebstandartsete jalanõudega kostüümile moodsat vunki.

Iga aasta juunis koguneb kohalik seltskonna koorekiht Briti suursaadiku residentsi Kose teel Kuninganna Elizabeth II sünnipäeva tähistama.

Kuningannaks olemisel on lisaks paljudele kohustustele ja suurele vastusele ka mitu toredat privileegi. Inglismaa kuninganna Elizabeth II on sündinud 21. aprillil ning sai tänavu 92-aastaseks. Suured pidustused peetakse traditsioonile kohaselt aga igal aastal juuni alguses.

Kuninganna Elizabeth II on tähistanud kahte sünnipäeva igal aastal juba 65 aastat järjest. Põhjuseks perekonnatraditsioon, millele pani 1748. aastal alguse Kuningas George II. Kuningas oli sündinud novembris, mis arvati olevat liiga külm aeg, et rahvas saaks sündmust tähistada. 

Seega otsustas helde kuningas, et ühendab oma sünnipäeva juunis toimuva üritusega Trooping Of The Colour (lipu vastuvõtmise tseremoonia). Tseremooniast võtavad osa nii Briti kui rahvaste ühenduse armeed. Traditsioon on kestnud juba 17. sajandist, mis sai alguse lahinguväljal, mil eri leeride äratundmiseks kasutati eri värve ja lippe.

Sellest suurüritusest ongi saanud valitsejate sünnipäevade tähistamise pidustus. Kuninganna Elizabeth II võtab oma päris sünnipäeval aega perekonna ja lähiringkonnaga tähistamiseks. 

Vaata suurt galeriid vastuvõtule saabunutest SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles