Kas kuninglik visiit Eestisse jääb ära? Hollandi kuninganna õde leiti surnuna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inés Zorreguieta
Inés Zorreguieta Foto: twitter.com

Hello Magazine’i teatel suri Hollandi kuninganna Máxima noorem õde Inés Zorreguieta.

Argentinast pärit 47-aastase kuninganna Máxima, kelle sünninimi on Máxima Zorreguieta Cerrutina, 33-aastase õe surnukeha leiti 6. juunil tema Buenos Airese kodust.

Hollandi kuninganna Máxima
Hollandi kuninganna Máxima Foto: MSAMS / MEGA/Scanpix

Argentina meedia teatel kannatas valitsusametnikuna töötanud Inés Zorreguieta depressiooni ja toitumishäirete all ning sai ka ravi, kuid oletatakse, et ta tegi enesetapu.

Inés Zorreguieta
Inés Zorreguieta Foto: Twitter.com

Inés Zorreguieta oli kuninganna Máxima noorima tütre, 11-aastase printsess Ariane ristiema.

Máximal on ka kaks venda, Juan ja Martin ning kolm poolõde, Maria, Dolores ja Angeles.

Hollandi õukonna teatel teevad kuninganna Máxima ja kuningas Willem-Alexander oma kohtumiskavasse muudatusi.

Hollandi kuninganna Máxima ja kuningas Willem-Alexander
Hollandi kuninganna Máxima ja kuningas Willem-Alexander Foto: MSAMS / MEGA/Scanpix

12. – 13. juunil pidi Hollandi kuningapaar külastama Eestit, kuid nüüd võib visiit ära jääda. Võimalik, et Eestisse saabub vaid kuningas Willem-Alexander ilma kuningannata.

Kuninganna Máxima läheb arvatavalt oma õe matusele Argentinasse. Möödunud aasta suvel suri kuninganna isa Jorge 89-aastasena lümfoomi tagajärjel ja siis läks ta isa ära saatma. Hollandi kuninganna külastas isa enne ta surma mitmel korral Buenos Airese haiglas, lennates ka siis Hollandist Argentinasse.

Hollandi kuninganna Máxima
Hollandi kuninganna Máxima Foto: DPPA / DPPA/Sipa USA/Scanpix

Jorge Zorreguieta töötas Argentina kindrali Jorge Rafael Videla sõjaväelise režiimi ajal, mil mõrvati sadu inimesi, põllumajandusministrina. Hollandi silmis oli endine põllumajandusminister kuritegeliku režiimi käsilane ja Hollandi võimud ei lubanud teda 2002. aastal kroonprints Willem-Alexandri ja ta tütre Máxima pulma. 2013. aastal ei osalenud ta kroonprints Willem-Alexandri kroonimisel Hollandi kuningaks.

Jorge Zorreguieta sai osaleda oma kolme lapselapse ristimisel, kuna Hollandi õukonna silmis olid need perekesksed, mitte riiklikud sündmused.

Jorge Zorreguieta
Jorge Zorreguieta Foto: Enrique Marcarian / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles