Hendrik Sal-Saller astub üles esimeses suuremas filmirollis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Saller 2018.
Hendrik Sal-Saller 2018. Foto: Madis Sinivee / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Sel neljapäeval, 7. juunil esilinastub lühifilmide seeria «Libertas», mis ühes lavakunstikooli 27. lennu tudengitega toob suuremaks näitlejadebüüdiks ekraanile ka muusik Hendrik Sal-Salleri. Lisaks tunnustatud režissööridele löövad kaasa ka mitmed juba nime teinud Eesti näitlejad. 

Kassett on välja kasvanud aastaid lavakunstikooli õppekavva kuulunud filmi- ja teletöö tundidest ning selle eesmärk oli anda omandatule professionaalsel tasemel praktiline väljund.

«Mul on väga hea meel, et see töö on vilja kandnud, sest selle kasseti ja meie noorte näitlejate vastu on juba huvi tuntud ka välismaalt,» ütles üks idee autoritest Andres Puustusmaa.

Filmid on üles võetud 2016. aastal minimaalse eelarvega. Nüüdseks on toonastest tudengitest saanud juba professionaalsed näitlejad. Kaasa teeb ka hulk külalisi, sealhulgas muusik Hendrik Sal-Saller, kellele see on esimene suurem filmiroll.

Filmid on tootnud stuudio Leo Production ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Lavakunstikool.

Alates 8. juunist saab filmi lisaks kino Artisele näha ka Tallinna kino Kosmoses ja Tartu kinokeskuse Cinamon ekraanil.

Filmikassett toob ekraanile noorte näitlejate energia

Markus Habakukk, Ott Raidmets, Saara Nüganen, Christopher Rajaveer, Liisa Saaremäel, Jürgen Gansen ja Karl Koppelmaa mängivad peaosi viies lühimängufilmis, milles otsitakse juuri, identiteeti või lihtsalt vabadust, jõudes lõpuks tõdemuseni, et kõigel on oma hind.

Filmide autoriteks on tunnustatud režissöörid Vladimir Kott (Venemaa), Vano Burduli (Gruusia), Anna Fentšenko (Venemaa), Artemio Benki (Prantsusmaa) ja Andres Puustusmaa (Eesti).

TREILER:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles