Galerii: Vaata kui kaunis oli Playboy esimene kaanestaar Marilyn Monroe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1962. aastal 36-aastasena elust lahkunud kaunis Hollywoodi näitlejanna, lauljanna ja modell Marilyn Monroe mõjutas nii moodi kui iluideaale ning on ka aastakümneid hiljem endiselt seksisümbol. Esimese legendaarse Playboy ajakirja kaanestaar oleks 1. juunil tähistanud oma 92. sünnipäeva. 

Marilyn, sünninimega Norma Jeane Mortenson sündis Los Angeleses kasvas enamuse oma lapsepõlvest kasuperedes ja lastekodudes. Esimesse abiellu astus ta juba 16-aastasena. Kahjuks oli tegemist korraldatud abieluga, lihtsalt seetõttu, et kasupere ei saanud noort neidu endaga kaasa võtta. Seega oli ainus viis taas orbudekodust pääsemiseks abielu. Perekond pöördus abi saamiseks 20-aastase naabri James Dougherty poole, kes pärast mõningat vestlust noore Norma'ga temaga abielluda otsustas.

1944. aastal lennukeid tootvad tehases töötades tutvustati teda edukale fotograafile, pärast mida alustas ta edukat pin-up tüdruku modellikarjääri. Ühtlasi õnnestus saada ka mõned väiksemad filmirollid.

1951. aastal sõlmis ta lepingu Fox'iga ning kahe aasta jooksul sai temast populaarne näitlejanna, kellel oli mitmeid edukaid rolle erinevates filmides. Nii nagu ikka kaasnevad kuulsusega skandaalid, mis seotud minevikuga: nii haarati ka Marilyn keerisesse, mille käigus selgus, et naine oli enne oma kuulsaks saamist poseerinud alastifotodel. Õnneks ei mõjunud see tema karjäärile sugugi negatiivselt, vaid pigem vastupidi.  

Filmidega «Härrased eelistavad blonde» ja «Kuidas abielluda miljonäriga» kindlustas ta endale stereotüüpse «rumala blondi» imago. Kuigi kogu mainekujunduses oli ka naisel endal teadlik roll, oli ta siiski pettunud, et talle määrati pidevalt sarnaseid rolle ning maksti palka vähem kui töö seda väärinud oleks.

1954. aastal lõi ta enda produktsioonifirma Marilyn Monroe Productions ning alustas meetodnäitlemise õpinguid. 

Kahjuks kimbutas kaunist naist sõltuvusprobleem, mis lõpuks temalt ka elu viis. Kuigi tegelikku põhjust ei tea siiani keegi - oli tegemist enesetapu, õnnetuse või koguni mõrvaga? Ta kannatas ka depressiooni ja ärevushäirete all, ning oli hiljem romantiliselt seotud Ameerika presidendi John F. Kennedyga. Naine abiellus veel kahel korral: pesapallistaari Joe DiMaggioga ning hiljem kirjanik Arthur Milleriga. Kõik kolm abielu lõppesid lahutusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles