Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio ja Ben Affleck olid seotud salajase pokkeriringiga

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo DiCaprio.
Leonardo DiCaprio. Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Ameeriklanna Molly Bloom kirjutas 2014. aastal raamatu, kus avaldas mitme maailmakuulsa staari nime, kes olid seotud tema juhitud pokkerimänguga. Teiste seas oli ka «originaalse» Ämblikmehe rollist tuntud Tobey Maguire.

Kui Molly enda raamatuga aastal 2014 välja tuli,  ei osutunud see nii populaarseks, kui arvati. Küll aga püüdis raamat USA stsenaristi Aaron Sorkini tähelepanu, kes soovis raamatu filmiks teha. Aaron ja Molly hakkasidki koos tööle, et see sünniks. Eelmise aasta jõulude ajal esilinastus film «Molly's Game», peaosas Jessica Chastain, mis jutustab loo Molly Bloomist, kes Colorado väikelinnast pärit tüdrukuna kolis Los Angelesse ja sai tööd kontoriassistendina. Pärast seda sai ta võimaluse teenindajana töötada salajase pokkerimängu juures, mis ei olnud ebaseaduslik, aga milles osalejad soovisid jääda anonüümseks. Los Angeleses toimunud mängude külalisteks olid Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio, Ben Affleck ning paljud produtsendid ja uusrikkad. 

Aaron Sorkin ja Molly Bloom 2018. aasta Oscarite galal.
Aaron Sorkin ja Molly Bloom 2018. aasta Oscarite galal. Foto: AFP / Scanpix

Kui Molly oli alguses lihtsa teenindaja rollis, siis võttis naine ettevõtlikult varsti mängud üle ja kolis nendega linnas olevasse hotelli. Mängu kontingent jäi samaks ning mängijate hulka kuulusid needsamad tähed. Mängu sisseostutasu oli 10 000 dollarit, mis ajapikku suurenes 50 000 peale.

USA seaduste kohaselt ei tohtinud naine mängudest kasu lõigata, sest see oleks tema tegevuse illegaalseks teinud. Selle asemel teenis Molly oma «tasu» jootrahas, mis ühel aastal oli lausa neli miljonit dollarit. 

Molly roll mängudes oli aga keerulisem, kui pealtnäha paistab. Molly küll korraldas mänge, kuid ta andis mängijatele ka krediiti. Ehk ta väljastas mängijatele  raha ainult nende reputatsiooni või taustauuringu põhjal. Kuna tegu oli reguleerimata mänguga ning naisel endal rahareservi ei olnud, siis pidi ta kuidagi tagama, et ta petta ei saa ja kõik mängijad maksavad oma laenuks võetud raha või võlad ära. Kuigi Molly sai paaril korral tüssata, sujus kaheksa aasta jooksul kõik kenasti.

Jessica Chastain kehastas filmis Molly Bloomi.
Jessica Chastain kehastas filmis Molly Bloomi. Foto: Jamie McCarthy/AFP/Scanpix

Seda vähemalt seni, kuni ta ühe mängijaga tülli läks. See mängija tuletas Mollyle meelde, et staarid käivad tema pokkerimängudel mitte sellepärast, et naine neid korraldab, vaid sellepärast, et tema vastu mängida. See mängija oli kuulus staar ja üks parimaid mängijaid. Mees tahtis naise üle võimu näidata ja püüdis teda mitmel korral avalikult alandada. Kuna Molly järele ei andnud ning tegi vapra näo pähe, siis mängijal sai sellest villand ning ta kolis koos mängijatega naise ruumidest minema. Molly jäeti tühjade kätega. 

Selle järel kolis naine sama tegevusega New Yorki, kus filmistaaride ja muusikute asemel olid mängijateks Wall Streeti tegelased, uusrikkad ning lõpuks ka Vene maffia. Kahe aasta jooksul, mil Molly sai New Yorgis tegutseda, suurendas ta sisseostutasu 50 000 dollarilt 250 000 dollarini. Rahasummad läksid suuremaks ja samamoodi suurenes ka Molly risk krediiti andes. Võlgujäämise vältimiseks hakkas naine mängude pealt kasuprotsenti võtma. Ja see muutis tema tegevuse illegaalseks. Kuna tal ei olnud ametlikku hasartmänguluba, siis ta ei tohtinud ka selle pealt raha teenida. Molly mängud olid justkui tavalised pokkeriõhtud sõprade seltsis, selle vahega, et mängus olid miljonid dollarid. Naine rääkis, et üks mees kaotas ühe õhtuga 100 miljonit dollarit. 

Kuigi Molly raamat ei saanud niivõrd suure tähelepanu osaliseks, siis muutus tema lugu pärast filmi avaldumist rahvusvahelist tuntuks. Tema lugu oli põnev ja intrigeeriv. Ta alustas mängude organiseerimist 20. eluaastate lõpus ning tegeles sellega kümme aastat. Hollywoodis teadsid paljud, et Molly juhendamisel toimuvad salajased pokkerimängud, aga sellest avalikult ei räägitud. Jessica Chastain, kes mängis filmis Mollyt, ei olnud mängudest kuulnud. 

Filmis püüab tähelepanu aga Michael Cera mängitud tegelaskuju, kes kannab koodnime Mängija X. Stsenarist ja lavastaja Aaron Sorkin ütles The Hollywood Reporterile antud intervjuus, et Mängija X ei ole üks kindel tegelane Molly raamatust, vaid mitme mängija segu. Film ise oli üldse väga apoliitiline ning ühegi suure staari nime välja ei toonud. Küll aga tegi seda oma raamatus Molly ise, kes kasutas kuulsuste puhul nende eesnimesid. 

Tobey Maguire tahtis, et Molly häälitseks nagu hüljes.
Tobey Maguire tahtis, et Molly häälitseks nagu hüljes. Foto: AP

Raamatus toob Molly välja mitu intsidenti just seoses Tobey Maguieriga, kes oli alguses tema vastu aupaklik, kuid kellega tal suhted lõpuks käärima läksid. Ühe intsidendina kirjeldab Molly, kuidas Maguire käskis tal 1000-dollarilise žetooni eest häälitseda nagu hüljes.

«Häälitse nagu hüljes, kes tahab kala,» kirjeldas Molly seda, mida Maguire oli öelnud. 

Mees käis talle kaasmängijate juuresolekul peale, et ta seda teeks, kuid Molly keeldus. 

«Tobey, ma ei häälitse nagu hüljes. Hoia enda žetoon omale,» vastas naine.

Väljaanne The Ringer võrdles omavahel raamatut ja filmi ning tõi raamatust välja mitu katkendit, kus Molly kuulsate näitlejaga esmakordselt kohtus. Välja on toodud kohtumised DiCaprio, Afflecki, Olseni kaksikute ja Rick Solomoniga, kellest viimane on tuntud kui Paris Hiltoni seksvideo üks peaosalistest.

Leonardo DiCaprio ja Tobey Maguire on parimad sõbrad. Maguire oligi see, kes DiCaprio mängima kutsus.
Leonardo DiCaprio ja Tobey Maguire on parimad sõbrad. Maguire oligi see, kes DiCaprio mängima kutsus. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Mängude korraldamise ajal hakkas naine ärkvel püsimiseks võtma narkootikume. Kuna nii-öelda tema raha oli mängus ja mängud kestsid vahel isegi kolm päeva, siis pidi ta kuidagi inimestel silma peal hoidma. Lõpuks oli ta alkoholi ja kokaiini tarbimisega nii sügavale langenud, et ei suutnud ratsionaalseid otsuseid teha. Lõpuks jäi naine oma tegevusega FBI-le vahele ning kuigi ta ei läinud vangi, lõpetas see tema mängud. 

Hilisemates intervjuudes rääkis Molly, kuidas ta pärast kohut, mis määras talle suure rahatrahvi, Kanadasse sisenemise keelu ja 200 tundi ühiskondlikku tööd, naasis sünniosariiki Colorados, liitus rehabilitatsiooniprogrammiga ning on sõltuvustest vaba.

Filmis «Molly's Game» teeb peale Chastaini kaasa ka Idris Elba, kes mängib tema juristi. Film oli väga edukas ja hoiab praegu 82 protsendi reitingut. Film kuulus ka 2018. aasta Oscaritel parima kohandatud stsenaariumi nominentide hulka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles