Puhka Eestis: ropprikas Dubai prints sõidab Pirital jalgrattaga ringi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaameedias ringleb Instagrammi videolugu Dubai šeigist Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoumist, kes eralennukiga Tallinna lendas ja Pirital jalgrattaga ringi sõidab. Prints tuli Eestisse, et osaleda Rahvusvahelisel ratsavõistlusel.

Piltidelt on näha, kuidas spordiriietes ja halli nokamütsiga Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sõidab rattaga ringi Pirital mere ääres ja männimetsa all. Üks pilt on tehtud ka pimedas maaaluses parklas. Kuigi Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoumil on kaasas oma ihufotograaf, teeb ta ka ise oma siinsetest seiklustest fotosid.

Printsi tähelepanu pälvisid Eestis eelkõige nõukaaegsed ja keskaegsed majad, mida ta oma InstagramStory jaoks pildistab. «Iga foto, mida ma jagan on omaette lugu ja igas loos on hetk, mida ma sooviks teiega jagada,» kirjutab Dubai prints oma sotsiaalmeediasse.

Šeik Hamdan sai Dubai kroonprintsiks 2008. aastal. Ta on kroonprintsina mitmete heategevusprojektide patroon, tegeledes aktiivselt ka majandusega. 36 aastane prints huvitub mitmest spordialast: ratsutamisest, jalgrattasõidust ja sukeldumisest. Lisaks harrastab prints kaamelite võiduajamist ja sportautode võidusõitu. Prints on tegelenud kestvusratsutamisega väga kõrgel tasemel ja on tulnud muuhulgas sellel alal Euroopa ja maailma meistriks.

Dubai kroonprints ongi Eestis plaaniga võistelda just ratsavõistlusel. Rahvusvahelisel kestvusratsutamise võistlusel Padise Endurance  Festival võistlevad teist nädalat järjest selle ala tipud. Järjekorras IV festivali stardipauk antakse 31.05 varahommikul. 

Kõige olulisem info Eesti tüdrukutele on fakt, et Dubai kroonprints on vallaline. Prints on väidetavalt ka tulihingeline romantik. Kodumaal on ta tuntud romantiliste ja patriootlike luuletuste kirjutajana, need on rahva seas väga populaarsed. Kas teda ka siinsed kaunitarid huvitavad, me sotsiaalmeedia põhjal oletada ei saa, sest Araabias peetakse naiste pildistamist lihtsalt ebasündsaks. 

 

#Cycling ? #Estonia ??

A post shared by Fazza (@faz3) on

Vaata šeiki InstagramSotryt Eestist siit:

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Peale mõnusat rattasõitu Pirital külastas prints ka üht keskaegset söögikohta Tallinna vanalinnas. Ning lisas sellest foto, millel kena eestlannast teenindaja on teadlikult fookuseteravus alast välja jäetud. Küllap restoranis keskaegseid pikki kleite kandvad piigad olid printsile ka meeldivalt kodune vaatepilt Pirita kergliiklusteel kohatud nappides šortsides neidude asemel. 

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum (sündinud 14. novembril 1982) on Araabia Ühendemiraatide Dubai kroonprints. Ta on Dubai šeigi Mohammed bin Rashid Al Maktoumi ja šeigi vanima naise, šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoumi poeg. Šeigi 12 lapse seas on ta sünnilt neljas. Tal on vanem vend, ülejäänud lapsed on ta poolvennad ja -õed. 

Ta sai hariduse Dubai mainekas eliidi lastele mõeldud poistekoolis ja on lõpetanud Dubai valitsuse alluvusse kuuluva keskkooli. Ta haridustee jätkus Ühendkuningriigis Sandursti sõjaväeakadeemias, mille ta lõpetas 2001. aastal, hiljem õppis ta Londoni majanduskoolis majandust ja rahvusvahelisi suhteid. 

Dubais toimub 2020. aastal maailmanäitus. Kroonprints Hamdan läks pärast seda, kui Dubai sai selle sündmuse korraldamise õiguse, maailma kõrgeima hoone Burj Khalifa kõrgeimale korrusele Araabia Ühendemiraadi lippu lehvitama. 

 

Hello ?? everyone

A post shared by Fazza (@faz3) on

Prints kasvas traditsioonilises peres, kus tegeleti palju ratsutamisega. Hobustega on araablastel läbi ajaloo eriline hingeline side olnud. Lapsepõlvehobist on seega saanud alguse Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoumi tippsportlase karjäär. Homme on võimalus näha šeiki Padisel rahvusvahelisel kestvusratsutamise võistlusel.

Ratsutamisvõistluse jaoks on Padise suurele rohuplatsile Euroopa tasemel võistlusväljak ehitatud. Homsel võistlusel osalevad ratsanikud 80 km, 120 km ja 160 km distantsil kokku 9 riigist, kõige suurem arv võistleid on Araabia Ühendemiraatidest, kelle seas on mitu šeiki Dubaist.

Võistluse start antakse juba kell 7.00 hommikul. Päeva jooksul läbivad ratsanikud pausidega mitu ringi ja eeldatav finiš on kell 19.00 õhtul.

Vaata printsi luksuslikku elustiili SIIT

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles