Vaata, kes on juuni alguses Eestit külastav Stone Sour ja tema soojendusesineja

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stone Sour. Solist Corey Taylor, 2018.
Stone Sour. Solist Corey Taylor, 2018. Foto: SGSAN / Scanpix

Ülimenukas Ameerika rokk ja metalbänd Stone Sour annab 5. juunil Pirita Kloostri varemetes võimsa kontserdi. Üles astutakse kirtarrist Christian Martucci sünnipäeval. Soojendusesindajaks on võetud üllatuslikult bänd Nothing More.

Stone Sour teatas kuu alguses, et Tallinnas kütab lava soojaks Ameerika bänd Nothing More. 

Nothing More on Texasest pärit rokkbänd, kes on avaldanud viis albumit. Bänd sai alguse 2003. aastal kuid kuni 2014. aastani tegutseti vaid omakeskis ning laiemale avalikkusele on nende tolleaegsed tegevused teadmata. Kriitik Steven Hyden on öelnud, et nende muusika kõlab justkui «Gotye oleks Muse'i solist», vahendab The Outline.

2017. aastal peeti neid üheks parimaks rokk bändiks sel aastal. Bänd nomineeriti Grammy auhinnagaalal igas rokk-kategoorias. Võidukarikad toodi koju kolmes: Aasta parim rokkalbum, parim rokklugu ja parim rokk esinemine loo eest «Go to War».

Bändi solistiks ja ninameheks on Johnny Hawkins, kes on igal viisil «klišeelikult» rock'n'roll. Välimuselt sarnanedes Jim Morrisonile. Mitmes muusikavideos figureerib ta ka täiesti ilma särgita. 

Peaesineja Stone Sour ilmselt väga pikka sissejuhatust ei vaja. Bändi liikmed on tõelised rokkmaailma tipud, eesotsas solist Corey Tayloriga, kelle karisma, äratuntav ja omapäraselt võimas hääletämber bändi mitmekülgse loomingu sadade tuhandete kuulajate lemmikuks on muutnud. Vaheldumisi esitatakse rokkbalaadilaadseid lugusid, millel melanhoolne kõla ja tugev, emotsioonirikas vokaal ning siis jällegi rajult temperatuuri kütvad metali poole kalduvad lood, mis panevad ka kõige tagasihoidlikumad kuulajad kaasa hüppama.

Corey Taylor on tuntud ka teise ülipopulaarse bändi, Slipknot'i solistina. Just Slipknoti omaaegne edu pani samal ajal, 1992. aastal alguse saanud Stone Sour'i mõneks ajaks tagaplaanile soojenema. Kui aga nii Slipknot'i kui ka teiste bändiliikmete kõrvalprojektid teatud sihtmärgid saavutanud olid, pühenduti taas muusikaloomisele.

 

Meanwhile in Peoria...

A post shared by Corey Taylor (@coreytaylor) on

Aastal 2002. avaldati omanimeline album, mis osutus väga edukaks - pälvis 2 Grammy nominatsiooni. Siis segas Stone Sour'i tegemistele vahele taas Slipknoti menukus kuid juba 2006. aastal üllitati uus album «Come What(ever) May». Singel «Through The Glass» antud albumilt osutus ülimenukaks ning on kindlasti üks neist lugudest, mida teavad ka need, kes muidu Stone Sour'i loominguga kursis pole. 

2012. aastal avaldati album «Audio Secrecy», millel ilmus järgmine lugu, mis bändile niinimetatud «peavoolust» palju kuulajaid ja tuntus tõi. Lugu «Say You'll Haunt Me», on siiani ülimenukas. Populaarsusele aitas kindlasti kaasa bändi algatatud konkurss leidmaks videosse peidetud salasõnumit. Koodi dešifreerija sai privaatse kohtumise bändiga ning loomulikult kogu au ja kuulsuse. 

Eelmise aasta suvel avaldati album «Hydrograd», mis on nii fännidelt kui kriitikutelt saanud ohtralt kiidusõnu. Ka bänd ise on öelnud, et antud album on meloodilisem ja rock'n'rollilikum kui eelnevalt välja antud plaadid. 

Käesoleva aasta aprillis üllitati värske muusikavideo «St. Marie» ning asuti suurele tuurile. 5. juunil jõuab bänd Eestisse ning kitarrist Christian Martucci sünnipäeval tõotab tulla tõeliselt raju kontser, millest ilma jäämine oleks suisa patt. 

Mitmekülgne helikeel on bändile kasvatanud arusaadavalt ka väga mitmekülgse fännibaasi. Pikka aega ei suudetud kahe poole: rahulikuma emotsionaalsema rokkmuusika ja raju metali vahel kuldset keskteed leida ning ka fännid moodustasid mitmeid leere, leides, et üks või teine bändi lugu pole selline nagu oodatud. 

Aprillis tuli bändilt veel üks ootamatu uudis: kitarrist Josh Rand pöördus alkoholi ning retseptiravimi sõltuvuse tõttu võõrutusravisse. Kuigi taastumine läheb kuulduste kohaselt hästi, on tegemist siiski tõsise probleemiga. Nii võtab taastumine pikalt aega. Siiski avaldatakse lootust, et Josh astub koos teiste liikmetega Tallinnas lavale.

Rohkem infot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles