#EUANDME - Zaida Bergroth „Oona“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oona istub vaikides auto tagaistmel. Isa püüab edutult arendada temaga vestlust, rääkides küll loodusest ja metsaelanikest. Metsamaja juurde jõudes ei taha Oona kuidagi õue minna ning kurvastusega mõtleb isa sellest, kuidas tüdruk loodusest aina kaugeneb.

Ahjus kõrbema läinud liha suitsetab Oona siiski majast välja ning isalt abi otsima minnes eksib Oona hoopis ise metsa ära. Peagi leiab ta endale sealt ootamatu uue sõbra.

Autorist

Soome režissööri ja stsenaristi Zaida Bergrothi (1977) kuulsaim film on 2017. aastal valminud „Miami, mis räägib kahest õest, kes lähevad reisile, et tasuda oma võlad. Tema mängufilm Hea poiss“ (Hyvä poika) võitis 2011. aastal auhindu mitmetel filmifestivalidel, sealhulgas Chicago ning Mons International Love filmifestivalidel, lisaks ka seitse Jussi auhinda ja Põhjamaade Nõukogu filmiauhinna. 2009. aastal valminud  “Viimane kauboi“ (Skavabölen pojat)  sai Bergroth auhindu nii Anjalankoski Film Sunday, CPH PIX, Göteborgi, Jussi, Taipei kui ka Pusani filmifestivalidel.

- - -
Film valmis #EUANDME kampaania osana. Vaata ka teisi filme ja loe kampaania kohta veebilehelt https://europa.eu/euandme/et/
- - -
Copy
Tagasi üles