Hispaanias Gijonis asuv restoran pakub ühe euro (15 krooni) eest niinnimetatud kriisilõunat.
Hispaania restoran pakub üheeurost «kriisilõunat»
Restorani Dario omaniku Emilia Jimeneze sõnul tahavad nad odavat toitu pakkudes aidata klientidel unustada praegust finants- ja majanduskriisi, kirjutab AFP.
«Me ei saa kasu, kuid me ei kaota ka midagi,» lisas omanik.
Restoran hakkas erimenüüd pakkuma selle kuu alguses, meelitamaks kliente, kes majanduslanguse tingimustest ei taha enam nii palju kulutada.
Üks euro maksvad lõunad osutusid populaarseteks ja on tekkinud järjekorrad. 49-kohaline restoran pakub neljapäeviti odavaid lõunaid umbes 200 inimesele
Kliendid saavad ühe euro eest mereandide supi, liha ja riisi, kana- või kalasalati, leiva, joogi ja magustoidu.
Hispaanias maksab väljas söömine tavaliselt kümme eurot (156 krooni).
Kui veel möödunud aastal oli Hispaania majandus üks kiiremini kasvavaid, siis nüüdseks on kinnisvaramulli lõhkiminek ja finantskriis majanduslanguse kaasa toonud.
Kolmandas kvartalis kasvas selle riigi töötus 11,3 protsendini ning on Euroopa Liidu riikide seas kõrgeim.