Kas Lordi nägi Netta võitu ette?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lordi
Lordi Foto: www.monstermanfilm.com

Kui Soome rokkbänd Lordi 2006. aastal Eurovisiooni võitis, siis ei arvatud peale šokeerivate kostüümide bändist suurt midagi. Kui aga nende laulu pärast Iisraeli artisti Netta lugu kuulata, siis torkab kõrvu üks rida, mis justkui oleks Nettale võitu ennustanud.

Lordi lugu kandis nime «Hard Rock Hallelujah» ning oli täielikult inglise keeles. Laul rääkis allasurutute võidust oppressorite üle, kes neid ekspluateerinud on. Ja selle laulu sõnum sobib väga hästi kokku sellega, mida Netta Eurovisiooni ajal soovis teha - mässata peavoolu vastu, mitte kellelegi muljet avaldada ning olla üle vihast ja vaenust, mis teda elu jooksul on tabanud.

Lordi laulust paistab kõige enam silma üks rida, mis justkui näitab, et tulevik ongi teistsuguste inimeste võimu all.

«The true believers

Thou shall be saved

Brothers and sisters keep strong in the faith

On the day of Rockoning

It's who dares, wins

You will see the jokers soon'll be the new kings»

Viimast rida võib umbkaudselt tõlkida kui: «sa näed, et naerualustest võivad ühel päeval saada kuningad».

Netta ongi just saanud meedias ja avalikkuse käest väga palju kriitikat enda omapärase stiili eest. Inimesed mõnitavad tema kehakaalu, välimust, ütlevad, et tema laul on jama ja õudne ning ei sobi kuhugi, ajakirjanik Priit Pulleritski kutsus seda palagandiks. 

Aga kõigele sellele vaatamata võitis Netta Eurovisiooni ning Lordi laulusõnu võib küllaltki prohvetlikuks pidada.

Lordi «Hard Rock Hallelujah»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles