Atraktiivsed isad annavad oma välimuse edasi tütrele, mitte pojale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atraktiivsed isad annavad oma välimuse edasi tütardele, mitte poegadele
Atraktiivsed isad annavad oma välimuse edasi tütardele, mitte poegadele Foto: AFP / Scanpix

Briti psühholoogide ja geneetikute sõnul annavad hea välimusega isad oma kena väljanägemise edasi tütrele.

Teadlased lisasid, et kena välimusega mehed võivad meessoost järeltulijale edasi anda maskuliinse välimuse, kuid mitte näoilu, kirjutab Sciencedaily.com.

«Mõlemad vanemad mõjutavad oma laste välimust. Kuid kena välimus kandub tavaliselt edasi tütreid, mitte poegi pidi. Samuti ei mõjuta ema geenid seda, milline ta poeg täiskasvanuna välja näeb,» selgitasid uurijad.

David Perrett ja Elisabeth Cornwelli sõnul saavad atraktiivse välimusega vanemad atraktiivse välimusega tütreid, kuid vähem atraktiivse välimusega poegi.

Perret lisas, et varasemate teooriate kohaselt püüavad naised leida nii-öelda heade geenidega mehi, kellega saada atraktiivseid järglasi. Kena välimuse ja muude sobivate omadustega järglased on vastassoo hulgas populaarsed partnerid.

«Uurisime, kas meeste ja naiste näoilu on päritav. Meesliinis avastasime, et maskuliinsed mehed annavad oma kehakuju edasi poegadele, kuid see ei kehti näojoonte puhul,» selgitas Perrett.

Teadlased uurisid oma teooria tarbeks  üliõpilastelt kogutud fotosid nende pereliikmetest. Vaatluse alla võeti 100 naist ja 100 meest. Juurde lisati ka üliõpilaste bioloogiliste vanemate fotod.

Igat fotot hinnati atraktiivsuse ning naiselikkuse või mehelikkuse vaatepunktist.

Uurijad leidsid, et nii ema kui ka isa annavad oma atraktiivse välimuse edasi tütrele. Atraktiivse välimusega isad saavad ilusaid tütreid, hoolimata sellest, kas emal on atraktiivne välimus või mitte.

Teadlased tõid näitena  Angelina Jolie ja Brad Pitti ning nende bioloogilised lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles