Briti meedia on marus, Harry ja Meghan lubavad laulatusele ainult ühe ajakirjaniku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: Alastair Grant / AP/Scanpix

Briti meediaväljaanded lootsid, et nad saavad kajastada prints Harry ja ta kihlatu Meghan Markle’i pulma igas sündmuspaigas, kuid nüüd tuli tagasilöök, kuna kuningakoda teatas, et laulatuspaika, Windsori lossi St. George’i kabelisse pääseb ainult üks ajakirjanik. Veel ei ole avalikustatud, millise väljaande või kanali esindaja see on, kuid arvatakse, et BBC oma. 

19. mai kuninglikku pulma lubatakse kajastama neli fotograafi, kes ei pääse kabelisse, kuid võivad jäädvustada pulmakülalisi, kes on Windsori lossi aias, teatab news.com.au.

Windsori loss
Windsori loss Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Rohkematel ajakirjanikel ja fotograafidel on õigus pulma kajastada Windsori lossist väljapool, tänavatel, kus Harry ja Meghan pärast laulatust tõllas sõidavad.

Pärast laulatust toimuvale vastuvõtule Windsori lossis ja õhutsele pulmapeole Frogemore House'is ajakirjanikud oodatud ei ole. 

Briti kuningakoja esindaja selgitas, et laulatuspaik on üsna väike ja sinna mahub vaid 600 külalist ning selle tõttu ei pääse rohkem ajakirjanikke. Lisaks ei ole Harry ja Meghani abiellumine riiklikult tähtis sündmus, pigem perekeskne.

Windsori lossi St. George'i kabeli välisvaade
Windsori lossi St. George'i kabeli välisvaade Foto: akg-images / Sambraus / akg-images / Sambraus/Scanpix
Windsori lossi St. George'i kabeli sisevaade
Windsori lossi St. George'i kabeli sisevaade Foto: A.F.Kersting / akg-images / A.F.Kersting / akg-images/Scanpix

Esindaja selgitas, et kui prints William ja Catherine Middleton Westminster Abbeys abiellusid, siis see oli riiklik sündmus ja sinna lubati palju ajakirjanikke.

Prints Williami ja Catherine Middletoni laulatus Westminster Abbeys 29. aprillil 2011
Prints Williami ja Catherine Middletoni laulatus Westminster Abbeys 29. aprillil 2011 Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Teada on, et Harry suhted meediaga on olnud üsna keerulised ja ka see on üks nüanss, miks prints ei taha oma laulatusele ajakirjanikke, eelkõige seltskonnaajakirjanikke.

Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: TOLGA AKMEN / AFP/Scanpix

Harryt ärritas näiteks asjaolu, et kõmuajakirjanikud hakkasid teda ja Meghanit, kui neist oli paar saanud, jahtima nagu saaki, mis oli väga solvav.

«Ma ei usu, et õukonna meediaesindajad soovitasid Harryl teha meediale takistusi. Harry ja Meghan ei ole rahul, kuidas briti meedia on nende suhet kajastanud ja nad langetasid otsuse ajakirjanikke sel tähtsal päeval enda lähedale mitte lubada,» selgitas väljaande The Sun fotograaf Arthur Edwards, kes kajastab eelkõige kuningliku pere liikmete elu.

Edwards lisas, et enne kihlust ütles Harry fotograafidele ja ajakirjanikele nendega kohtudes vähemalt «Tere», kuid nüüd enam mitte.

Briti meediaesindajate teatel tekitas Harry ja Meghani otsus neid mitte pulmakohta lubada tunde, nagu oleks ämber külma vett kaela kallatud. 

Briti õukond teatas sel nädalal, et Harry ja Meghan sõidavad pärast laulatust Windsori tänavatel 1883. aastast pärit tõllas ja lehvitavad neid tervitama tulnutele.  Sama lahtine tõld oli kasutusel ka Williami ja Catherine’i pulmas, kas siis sõitis sellega Harry, olles Williami isamees.

Prints Harry 2011. aastal prints Williami pulmas sõitmas tõllas
Prints Harry 2011. aastal prints Williami pulmas sõitmas tõllas Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix
Lahtine tõld, millega sõidavad Harry ja Meghan ilusa ilma korral
Lahtine tõld, millega sõidavad Harry ja Meghan ilusa ilma korral Foto: VICTORIA JONES / AFP/Scanpix

Siiski ollakse valmis ka vihmaseks ilmaks ja kui 19. mail sajab vihma, siis sõidavad Harry ja Meghan kinnises tõllas.

Kinnine tõld, millega sõidavad Harry ja Meghan vihmase ilma korral
Kinnine tõld, millega sõidavad Harry ja Meghan vihmase ilma korral Foto: Victoria Jones / AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles