Suri Igor Maasik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 1. mai õhtul suri pärast pikaaegset ja vaprat võitlust raske haigusega muusik, raadiomees, kirjanik ja meelelahutaja Igor Maasik (19.09.1961 – 01.05.2018), tuntud ka kui Onu Bella, teatas ERR.

Hariduselt oli Igor Maasik Tartu Ülikoolis diplomeeritud keemik, kuid erialast tööd tegi ta vaid loetud aastad Narva 2. keskkoolis ja Tartu Konservitehases ja kogu ülejäänud elu oli ta pühendunud meelalahutustegelane.

Onu Bella tähelend muusikataevasse algas 1980. aastate lõpus ansambli Onu Bella ja Öörahu liidrina ning sai tõelise hoo sisse soolokarjääriga 1990. aastatel, kus tema lüürikaga uusversioonidest tuntud lööklauludele said megahitid. Bella looming on ilmunud mitmetel helikandjatel, karjääri hõlmav kogumik Eesti Kullafondi sarjas ilmus 2011. aastal.

Uuel sajandil pühendus Onu Bella raamatute kirjutamisele, tema sulest ilmusid «Koduperemehe nipiraamat», «Keemia diskreetne võlu», «Mõned hallid varjundid» ning autobiograafilised «Ma võtsin viina», «Dekameron» ja «Tappa prostatavähk».

Bella viimaseks töökohaks jäi Raadio 2, kus ta toimetas ning juhtis populaarseid saateid «Bella paradiis», «Bella pühapäevakool» ja «Suur lõunamere armastus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles