Peeter Oja käib kirjastaja ust kraapimas: minu jaoks on hakkanud kogu see asi võtma kergelt kohtlast varjundit

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja
Peeter Oja Foto: Pm

Saatejuht, laulja, koomik ja näitleja Peeter Oja puistas eile Facebookis oma südant, kurtes kõikidele huvitunutele, kui nõmendalt käitus temaga raamatukirjastaja, kes rikkus sõlmitud koostöölepingut.

Peeter Oja, kes ei paista olevat mehe moodi, kellele võiks esoteerika huvi pakkuda, on ometigi sellest müstilisest maailmast lähtuvalt kirjutanud raamatu «Kuidas kirjutada raamatut», mille ideega tuli tema juurde OÜ FD Distributioni omanik Ingrid Õunapuu. Raamat tuli välja eelmise aasta detsembris ja praktiliselt kohe pärast seda tekkisid seal ka probleemid. 

Peeter Oja kirjutas: «Kuna Ingrid Õunapuu ei olnud eriti aldis minuga kontakti otsima, pöördusin ise jaanuari alguses tema poole, huvist raamatu käekäigu pärast. Saingi vastuse ja ka teenitud tasu. Ootasin põnevusega, millised tulemused toob veebruar. Ootasin mis ma ootasin, aga ei midagi. Jälle näitasin üles initsiatiivi. Tuligi vastus. Märtsis mu entusiasm kuidagi rauges. Ei tea kas oli põhjuseks kevadväsimus või lihtsalt närune sisetunne, et mis pagana päralt pean mina Ingrid Õunapuu ukse taga koputamas käima, kui lepingus on selgelt kirjas kirjastaja poolne kohustus saata autorile igakuine aruanne?»

Millega iganes Ingrid Õunapuu ka ei tegeleks, Peeter Ojale vastamiseks tal aega ei olnud. Ja see tõeliselt pahandas tuntud naljameest.

«Ingrid Õunapuu aga vaikis kui haud. Vaikib teine siiani. Minu jaoks on hakkanud kogu see asi võtma kergelt kohtlast varjundit. Asi pole mitte teenitud või teenimata tasus, vaid Ingrid Õunapuu suhtumises ja sellest tulenevast käitumisest. Kuigi meie mõlema poolt allkirjastatud lepingus on kohustused kirjas, eirab Ingrid Õunapuu neid lausa süüdimatu järjekindlusega. Ei võta ühendust, ei vasta e-kirjale ja juriidiline leping on talle ka vaid kui formaalne tühi-tähi. Täiesti müstiline olend,» kirjutas Oja.

Peeter Oja tahtis siis välja selgitada, milles asi, miks Õunapuu talle ei vasta. Siis ta aga avastas, et ehk võib põhjuseks olla naise enda olemus.

«Tema fundamentaalne arusaam maailmast kõlab nii: «Travel light, live light, spread the light, be the light.» (põnev inglise keelne sõnamäng. Sõna «light» võib olenevalt kontekstist tähendada valgust või kergust, seega saab Õunapuu moto tõlkida järgmiselt: «Reisi kergelt, ela kergelt, jaga valgust, ole valgus»). Ehk ongi Ingrid Õunapuu näol on tegemist astraalse nähtusega? Võdin käib seest läbi, aga põnev on ka. Mõelda vaid, ma olen sattunud dimensioonide konflikti. Samas on teada tohutu arv juhtumeid, kus liigne valgustatus on mõjunud valgustatule endale pimestavalt,» kirjutas Oja.

Peeter Oja lõpetas enda murekirja hoiatusega kõikidele inimestele, kes soovivad tulevikus enda kirjatööd avaldada: «Olgu kuidas on, ühte asja tahan hoiatuseks öelda küll. Kui kellelgi on plaanis raamat või mingi muu trükis väljaanda, siis hoiduge Ingrid Õunapuust ja tema kirjastusest OÜ FD Distributionist nii kaugele kui võimalik.»

Kogu seda kirjutist saatis ka Ingrid Õunapuu pilt, mis oli postituse lõpus.

Ingrid Õunapuu
Ingrid Õunapuu Foto: facebook

Peeter Oja postitus täiskujul olemas siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles