Rootsi kuulsa ja jõuka pere laps: Avicii ema on näitlejanna, kasuisa esines Eurovisioonil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Bergling, lavanimega Avicii
Tim Bergling, lavanimega Avicii Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images/Scanpix

Rootsi meedia teatas möödunud reedel tuntud muusiku Avicii, kodanikunimega Tim Berglingi surmast.

Avicii sündis 8. septembril 1989 tuntud rootsi perre, ta ema Anki Lidén on kuulus näitlejanna ja vend on miljonärist ärimees.

Tim Bergling, lavanimega Avicii
Tim Bergling, lavanimega Avicii Foto: MPI04/Capital Pictures / MPI04/Capital Pictures/Scanpix

Avicii kasvas üles Stockholmis Östermalmi linnaosas jõukuses ning tal ei olnud lapse ega teismelisena mitte millestki puudus.

Avicii ema, 71-aastane Anki Lidén on mänginud rohkem kui 50 filmis ja telesarjas, millest tuntumad on «Solsidan», «Irene Huss», «Modus» ja « Morden i Sandhamn».

Anki Lidén sõnas paar aastat tagasi antud intervjuus oma poja Timi kohta, et poiss on tunde arvuti taga, ta ei söö ega joo midagi ning see teeb teda murelikuks.

«Ta isa mängis kitarri ja kuulas palju muusikat, kuid me ei arvanud, et Tim valib sama tee. Tema muusikukarjäär on  meile kõigile üllatus,» sõnas ema.

Avicii isa Klas Bergling oli samuti üllatunud, et ta pojast sai muusik ja veel edukas muusik.

«Ma ei saa aru, kuidas Tim jõudis house- ja elektromuusika juurde, sest meie kodus kuulati eelkõige Ray Charlesi ja teisi sarnaseid muusikuid,» sõnas isa.

Avicii ema esimene mees Tommy Körberg on samuti tuntud muusik ja näitleja, kes lisaks Rootsi lavadele on tuntud ka Ühendkuningriigis.

Tommy Körberg
Tommy Körberg Foto: wikipedia.org

Tommy Körberg esindas Rootsit lauluga «Judy, min vän» 1969. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel, saades kaheksanda koha ning lauluga «Stad i ljus» 1988. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel, kus tal oli probleem häälega ning laul tuli 12. kohale.

Tommy Körbergi ja Anki Lidéni poeg Anton Körberg üritas temast 12 aastat noorema poolvenna panna kuulama rokki, kuid see ei õnnestunud.

Anton Körberg
Anton Körberg Foto: wikipedia.org

«Üritasin talle tutvustada rokki, tõin talle Guns N’ Rosesi ja Mötley Crü DVDsid, kuid teda huvitas vaid Scatman,» sõnas Avicii kasuvend mõned aastad tagasi.

40-aastane Anton Körberg on Rootsis tuntud näitleja ja raadio DJ.

Avicii vend David Bergling on edukas ärimees, kes juhib Nordic Light Hoteli hotelliketti. Teda peetakse Rootsi üheks jõukamaks inimeseks. Veel kuulub peresse õde Linda Bergling.

16-aastasena tõsisemalt elektroonilise muusikaga tegelema hakanud Avicii oli sageli kodust ära ja viimastel aastatel oli ta kontakt pereliikmetega harv.

«Mul oli väga tore, kui Tim kutsus mind üheks kuuks USAsse Los Angelesse enda juurde, ta tegi seal plaati. Nägin oma silmaga, kui pingsalt ta töötas,» sõnas ema.

28-aastane Tim Bergling, lavanimega Avicii leiti möödunud reedel Omanis Muscati lähedalt surnuna. Politsei ei ole veel avalikustanud surma põhjust, kuid oletatakse, et selles võis rolli mängida äge pankreatiit.

Bergling oli selle haiguse tõttu, mis tekkis tal alkoholi liigtarbimisest, näiteks 2012. aastal New Yorgis ligi kaks nädalat haiglas. Tal tuli haiguse tõttu eemaldada pimesool ja sapipõis.

2016. aastal ta tervis halvenes veelgi ja ta vajas veel mitmel korral haiglaravi.

Tim Bergling, lavanimega Avicii
Tim Bergling, lavanimega Avicii Foto: KEVIN WINTER / AFP/Scanpix
 

Happy Mothers day! ❤

A post shared by Avicii (@avicii) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles