USA politsei avalikustas video popstaar Prince’i surmapaigast ja arstikülastusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prince
Prince Foto: IPA PRESS/SIPA / IPA PRESS/SIPA/Scanpix

USA Minnesota Carveri maakonna politsei avaldas video popstaar Prince’i Paisley Parki kodu siseruumidest, kust laulja 21. aprillil 2016 surnuna leiti.

TMZ edastab, et politsei teatel lamas Prince leidmise hetkel hoone lifti juures selili ning parameedikud üritasid teadvuse kaotanud staari elustada, kuid see ei õnnestunud.

Prince
Prince Foto: Ian West / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Politsei leidis sündmuskohalt nii retseptiravimeid kui valget pulbrit, mis uurimisel osutus narkootiliseks aineks. Ei ole teada, kas keegi seda pulbrit tarbis. Prince’i lähikondlaste sõnul üritas staar jäljendada kuulsat popkunstiteost, sest pulbri juures oli ka väänatud lusikas ja kunstkirss.

Carveri maakonna politsei avalikustas veel teise video, millel on näha, kuidas Prince külastas 20. aprillil  2016 Minneapolises arst Michael Schulenbergi.

Uurimise kohaselt kirjutas Schulenberg lauljale Percoceti nimelist  valuvaigistit, kuid see ei mänginud staari surmas mitte mingisugust rolli.

Carveri maakonna prokuröri Mark Metzi teatel ei leidnud nad Prince’i surmaasjaolusid uurides kedagi, keda saaks staari hukkumises vastutavaks pidada ja seega uurimine lõpetati.

Ta lisas, et 57-aastane popmuusikastaar kaotas elu tugevatoimelise aine üledoosi tõttu ja ta võttis seda ise, mitte keegi ei manustanud seda talle.

Prokurör Metz jätkas, et Prince’i juhtumis käivitatakse uus uurimine vaid juhul, kui ilmneb uusi asjaolusid ja tõendeid.

Uurimise kohaselt haigestus laulja 2016. aasta märtsi lõpul grippi. Ta pidi aprilli alguses esinema Atlantas, kuid ta esindaja teatas esinemist ärajäämisest. Prince lendas Atlantast tagasi koju Minneapolisse, kuid ta tervis halvenes niivõrd, et ta eralennuki piloot pidi tegema Illinoisis Moline’is vahemaandumise. Staarile kutsuti seal arst, kes andis talle ravimeid.

Koju jõudmise järgselt külastas Prince 7. aprillil ja siis veelkord 20. aprillil arst Michael Schulenbergi. Prince’i esindajad kutsusid konsulteerima ka USA tuntuima sõltuvusarsti Howard Kornfeldi, kes pidi lauljaga kohtuma 22. aprillil 2016.

21. aprillil 2016 kell 21.43 kohaliku aja järgi sai Minneapolise päästeteenistus kõne, milles paluti saata kiirabi, kuna Chanhassenis Paisley Parkis elav mees on kontaktivõimetu.  Sündmuskohale saabunud parameedikud tegid kindlaks, te tegemist on laulja Prince’iga ja teda üritati elustada. Parameedikud tunnistasid staari surnuks kell 22.07 kohaliku aja järgi.

Politsei teatel ei leidnud nad Prince’i surma uurimisel midagi, mis viitaks kuritööle.

2. juunil 2016 teatas Anoka maakonna kohtuarsti esindaja, et Prince suri fentanüüli üledoosi tagajärjel 57-aastasena.

Sel nädalalõpul kogunevad Prince’i pere ja sõbrad Minnesotasse Chanhassenisse, kus meenutatakse 21. aprillil 2016 surnud lauljat.

Prince'i mälestamine
Prince'i mälestamine Foto: Andres Kudacki / AP/Scanpix

Kodanikunimega Prince Roger Nelsoni sugulaste sõnul ärritab neid see, et pärast kahe aasta pikkust uurimist jõudsid võimud otsusele, et keegi ei ole staari surmas süüdi, vaid ta surma põhjustas tugevatoimelise aine üledoos.

Sugulase Charles Smithi sõnul kirjutasid arstid lauljale ravimeid, seega peaks süüdlast otsima arstide seast ja nad vastutusele võtma.

«Meie pere jätkab omal käel Prince’i surma asjaolude uurimist kuni me saame tõe teada,» lisas sugulane.

Prince’i surnukeha kremeeriti ja ta tuhk pandi 3D prinditud urni, mis oma kujult meenutab Paisley Parki stuudiokompleksi maja.

Videot Prince’i surnukeha leidmispaigast ja arsti külastamisest vaata siit.

Prince
Prince Foto: Lotte Fernvall / TT / / DN/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles