Poissi alandanud juuksur saadeti trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiss juuksuris. Pilt on illustreeriv
Poiss juuksuris. Pilt on illustreeriv Foto: akg-images / Paul Almasy / akg-images/Scanpix

Ühendkuningriigis Lutonis määras kohus vanglakaristuse juuksurile, kelle tõttu kümneaastane poiss sai alandava soengu ja kes käskis lapsel äralõigatud juuksed põrandalt kokku korjata.

Poisi sõnul võttis ta juuksuri keelust hoolimata juukselõikusmasina ja tahtis seda proovida, kuid see vihastas juuksurit, teatab The Telegraph.

Poiss oli sunnitud juuksuri nõudmisel masinat ise kasutama, kuid ta tegi seda nii kohmakalt ja oskamatult, et rikkus oma soengu. Teised juuksurisalongis olnud hakkasid naerma, see solvas last ja ta kutsus politsei.

Poiss juuksuris. Pilt on illustreeriv
Poiss juuksuris. Pilt on illustreeriv Foto: Joerg Hackemann / PantherMedia / Joerg Hackemann/Scanpix

Politsenikud võtsid juuksuri, 21-aastase Abdulrahim Omari kinni. Omari sõnul tahtis ta poisile õppetunni anda, et ta ei kasutaks ilma loata juuksurivahendeid, sest need võivad kogenematutes kätes olla ohtlikud.

Lutoni kuninglik kohus mõistis Omari süüdi kehalise kahju tekitamises ja talle määrati kaheksa kuu pikkune vangistus. Seda juuksurit ei ole varem kohtulikult karistatud.

«See poiss oli oma juuste ja soengu üle uhke, sest juuksed on talle tähtsad. Juuksuri käitumine tekitas lapsele nii psühholoogilist kui füüsilist kahju,» sõnas prokurör Alex Radley.

Omari advokaadi Ahtiq Raja sõnul sai ta klient aru, et tegi suure vea  ja tal on kahju, et last solvas.

«Ta sai aru, et ta selline käitumine ei olnud õigustatud ja ta astus valesamme. Lapsega ei oleks tohtinud nii käituda,» lisas advokaat.

Kohtunik Richard Foster teatas, et juuksur teadis, mis kümneaastast solvab ja ta kasutas seda lapsele halva enesetunde tekitamiseks.

«Sellist alandamist on raske andestada, sest see oli ettekavatsetud ja läbimõeldud. Lisaks oli tegemist lapsega,» nentis kohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles