Tommy Cash lööb maailmas laineid: tuntud muusikaajakiri nimetab teda sensatsiooniks Eestist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommy Cash.
Tommy Cash. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestis kulutulena süttinud ja kiirelt muusikamaailma tippu jõudnud Tommy Cash püüab tähelepanu ka väljaspool kodumaad. Populaarne Briti muusikaajakiri NME Music avaldas neljapäeval intervjuu, kiites Eesti räpparit taevani. 

TOMM¥ €A$H, kodanikunimega Tomas Tammemets on Eesti räppar, kunstnik ja seltskonnatäht, kelle nägu ja tegu kodumaal ilmselt enam kellelegi täiesti võõras pole. Omanäoline artist murrab end jõuliselt ka välismaa lavadele, jäädes silma nii tuhandetele fännidele kui ka paljudele muusikamaailmas ilma tegevatele inimestele. Nõnda sai Tommy kutse ka Briti poplaulja Charli XCX-i muusikavideosse «Boys», kus figureeris koos mitmete ülemaailmselt tuntud noormeestega. 

Praegu on Cash lõpetamas oma Euroopa tuuri, andes viimase kontserdi 21. aprillil Taanis. Esinemisi oli võimalik näha suurimates linnades Poolas, Austrias, Ungaris, Itaalias, Belgias, Prantsusmaal, Inglismaal, Hollandis ja Rootsis. 

Lisaks mitmetele internetis sensatsiooniks saanud muusikavideotele nagu «Surf», «Winaloto» ja «Pussy Money Weed», alustas muusik oma riietebrändiga. Riided imiteerivad ja ironiseerivad läänelikke ütlusi läbi idapäraste kohanduste ja selles kultuuris elavate inimeste jaoks arusaadavate naljade. 

Skandaalsete muusikavideote ja kontseptsiooni taga seisab lisaks artistile endale veel ka tema kaunis elukaaslane Anna-Lisa Himma. Anna-Lisa on kunagise kuulsa laljatari Nancy tütar ja 60-70datel tähelendu teinud laljanna Els Himma lapselaps. Lisaks on neiu nooruses olnud ka populaarse tüdrukutebändi IceCream üks kolmest liikmest, kes laulsid kuulsaks laulu «Helista mulle mobiilile».

Nordea kontserdimaja, Tallinn, 15.01.2015Eesti muusikaauhindade gala. Anna-Liisa Rink, Tommy Cash.FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Nordea kontserdimaja, Tallinn, 15.01.2015Eesti muusikaauhindade gala. Anna-Liisa Rink, Tommy Cash.FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / PM/Scanpix Baltics

Jaanuaris avaldatud artiklis moeajakirjas Vogue nimetati Tommy Cashi «Kanye Eastiks» («Ida Kanye»), kirjeldades teda sama senstatsioonilise, skandaalse ja edukana kui populaarne USA räppar Kanye West. Oma värvika iseloomu, imago ja videokeelega on noor muusik korralikult raputanud nii Eestit kui naaberriike, liikudes iga korraga aina kaugematele ja suurematele lavadele. 

Edu saladuseks on peetud tõsiasja, et kogu staari «ebamaine» olemus, stiil ja muusika ei ole teeseldud, ega edu saamiseks loodud imago. Pigem on esitletu autentselt osa tema persoonist, mida nutikalt loomingus ära kasutatud. Nõnda on Tommy Cashist saanud terviklik persoona, kes toetab oma olemusega oma muusikat ja vastupidi. Ka intervjuus NME Music-le kinnitab ta, et on iseendaks jääv nohik, kes teeb seda, mis talle meeldib. «Mõtlen, et «vau, see oleks kuradima äge!» ja siis lihtsalt teen seda, kinnitab ta, et midagi ei tehta tähelepanu saamiseks. 

Praegu teeb muusik koostööd Briti muusikaprodutsent I.G. Cook-iga, lubades tuuri lõppedes uut loomingut kirjutama ja tegema hakata. 

Loe täispikka intervjuud SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles