Mis teeb Elina Nechayeva kleidi nii kalliks?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Nechayeva.
Elina Nechayeva. Foto: Madis Sinivee

Elina Nechayeva «Eesti laulu» hiigelkleit, millele projitseeritakse liikuvaid pilte läheb maksma 65 000 eurot. Mis teeb selle nii pööraselt kalliks?

Tegelikult on kleit seal kõige pisem osa – kanga hind umbes 200 eurot pluss töö veel sadakond. Kalliks teeb selle just show' tehniline teostus. Kui «Eesti laulu» ajal kasutas Cuu Club kaht firmalt Eventech renditud 10 000-luumenilist Panasonicu projektorit, ning sedagi vaid esinemiste ajaks, siis Lissaboni meie tiim oma tehnikaga sõita ei saa.

Mart Normet seletas: «Eurovisioonil on oma tehnikapartnerid. Nii suurt üritust ei saa korraldada sedamoodi, et igaüks tuleb oma tehnikaga. Vastutuse show’ eest võtavad ikkagi korraldajad. Projektorid, mida meie kasutaksime, tellitakse Lissaboni Saksamaalt, rendiperiood on kuus nädalat ja sealt see suur summa kokku tulebki. «Eesti laulul» maksis sama esitus umbes kümme korda vähem.»

Loe lisa kleidi videoprojektsioonidest SIIT

Elina Nechayeva
Elina Nechayeva Foto: Madis Sinivee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles