Mart Normet Elina laulust: kui sellega seostub peamiselt raha teema, siis see võib ilu ära rikkuda

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Normet
Mart Normet Foto: Pilt videost

Mõni aeg tagasi teatas Mart Normet, et Elina esitluse jaoks Portugalis toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel kulub 65 000 eurot. Kuna vabariigi valitsus seda summat Elinale ei eraldanud, tuleb nüüd see kuskilt mujalt leida.

Mart Normet andis Elu24-le lühiintervjuu, kus selgitas, mis olukord praegu valitseb.

Kas olete kleidi raha kokku saanud?

Mõtled ringlevad, aga midagi selge pole.

Üks asi on leida raha, teine asi on leida rahu. Mõlemad on sama tähtsad.

Kui palju praegu koos on?

(Naerab alguses) Ei ole veel astunud ühtegi lepingulisesse suhtesse. Praegu alles mõtleme erinevate variantide peale.

Ma arvan, et see on ilus laul ja ilus number, kuid kahjuks räägitakse avalikult justkui valest asjast. Raha tuuakse mängu ja seda justkui võimendatakse üle, kuigi see ei tohiks üldse suur teema olla. Minu jaoks on tähtis see, et me seda ilu ära ei rikuks.

See ongi kõige suurem mure koht. Need inimesed, kes selle teema osas sõna võtavad, võiksid mõelda, kuidas rõõmu juurde saaks. Rohkem positiivseid emotsioone. Rohkem rõõmu ja vähem tülitsemist.

See on ilus laul ja ilus lavaline number. Kui sellega seostub peamiselt raha teema, siis see võib ilu ära rikkuda. See ongi kõige suurem murekoht. 

Mis lahendused raha kokkusaamiseks praegu olemas on?

Püüame aru saada, mis meelsus valitseb, siis teame, kuidas edasi käituda. Aga sissemakseid pole olnud.

Suur tänu kõikidele inimestele, kes on pakkunud välja ideid, kuidas leida lisarahastust. Püüame ka Eurovisiooni korraldajatelt saada veel ajapikendust lõpliku otsustamise osas.

Kõik, kes selle teema osas sõna võtavad, võiksid mõelda, kuidas saada juurde hoopis rõõmu. Rohkem positiivseid emotsioone. Seda tunnet pakkus «La Forza» Eesti Laulu saadetes ja kõik olid lummatud.

Kas olete mõelnud ka alternatiivide peale, kui raha kokku ei saa?

Me peame mõtlema võimalike alternatiivide peale.

---

Mart Normet seletas intervjuu lõpus, miks neil on vaja 65 000 eurot. «Me võistleme Euroopas Suurbritannia, Prantsusmaa, Itaalia ja Rootsi vastu. Me ei saa joosta paljajalu kui teised võistlevad naelikutes,» ütles Normet.

Ehk siis: kui suurriigid kulutavad enda lavashow peale suure summa raha, siis peab Eesti nendega sammu pidamiseks sama tegema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles