Rahvas nõutu: Elina kleidi eest peaksid maksma korrumpeerunud ministrid või tema elukaaslane David (2)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week`i avapidu, Elina Nechayeva ja  David Pärnamets
Tallinn Music Week`i avapidu, Elina Nechayeva ja David Pärnamets Foto: Konstantin Sednev

Mart Normet andis mõned päevad tagasi teada, et Elina Nechayeva Eurovisioonil kantava kleidi jaoks jääb raha puudu ning et seda kleiti ikka kanda saaks, kaalutakse rahvakorjanduse tegemist.

Tänavusel Eurovisioonil on Elina Nechayeva ajaloos esimest korda Eesti üheks selgeks favoriidiks teinud. Paradoksaalsel kombel on just tänavu kärbitud ka Eurovisiooni eelarveid ja korraldaja-maa Portugal hoiab kulutustelt kokku.

Meie tänavuse eurolaulja Elina Nechayeva kleidi projektsioon läheb maksma 65 000 eurot. See summa koosneb peamiselt kolme võimsa projektori rendist. Lavanumbrite rahastamine on tavaliselt artisti mänedžmendi ülesanne, kuid tänavu on Mart Normet võtnud selle endale südameasjaks.

Ka Elinale lisab pinget suure summa puudumine esinemiseelarvest: «Eks näis kuidas me selle summa kokku saame, kas saame,» sõnas lauljatar Elu24le. «See on praegu selline suur küsimärk, aga loodan, et saame selle lahendatud hüüumärgiks!» lausus Elina lootusrikkalt. 

Mida arvavad sellisest rahakogumise viisist aga eestlased ise?

«Ehk ta üliedev mees ostab selle siis?»

«Miks seda kleiti vaja on, ilma tuleks võit kindlamalt, show missugune»

«Ega kleit ei laula. Normet on elu aeg maksumaksja raha otsas parasiteerinud ja kaotanud igasuguse reaalsustaju.»

«Keda huvitab see eurosaast, niigi igatmasti komejandid istuvad maksumaksja kukil.»

«Kleidirahas ei ole küsimus, küsimus on valgustuses. 65000 € siin oleks küll mõte, et ehk paneks selle summa kogumisele, ise tahaks küll osaleda Elina esinemises, aga kui oleks kuhu see näiteks 50 raha üle kanda? Ehk on soovijaid teisigi, see on lihtsalt nii hea laul, et seda peab toetama!»

«EAS võiks ju selle Pärnu ranna narkopeo asemel hoopis kleidi valgustamist toetada. Muidugi midagi uut ja ahhetama panevat siin pole, sest Jennifer Lopez tegi sellise kleidiga üllatuse ära 3 aastat tagasi. Praegu on asjal selline plagiaadi lõhn juures.»

«See kõik on nii imelik...kas siis laul jääb laulmata, kui seda raha ei leita ja kas siis Elina häälepaelad keelduvad laulmast, kui tal pole seda rahasädelust ümber?

2001 võitsid Padar ja Benton ilma suurema šõuta-lihtsalt laul oli hea ja tüübid lahedad ning positiivsed ja energilised. Eelmisel aastal võideti see lauluvõistlus lihtsates riietes ja šõu puudus hoopis-inimesed ei esitanud riigile ülikõrgeid nõudmisi, et oma laul ära laulda.

Elina väitel tahab ta selle esinemis kinkida EV-le 100-ks sünnipäevaks...aga nii pole see ju kinggitus, kui riik peab leidma 65000, et Elina üldse suu lahti teeks.»

«Ei ole vaja rahvast lüpsta, niigi igatmasti ametnikud ja komejandid saavad proportsionaalselt suurt osa riigi ressursist.»

«Anda need jõud, kes nädalaid promosid seda tädi, kus ausast konkurentsist polnud haisugi.Keegi nii väga tahtis, et see venelane läheks eurovisioonile»

«Eesti riik peab suutma korraldada selle projekti finantseerimise, sest meie rahvas valis selle laulu esindama Eestit eurovisioonil. Meil on ju igasugu fonde olemas (alates EAS-st, kus on raha miljonites tuulde lastud). Kust võeti presidendi proua Evelin Ilvese loodud jõledus Welcome to Estonia ja hiljuti palju kisa tekitanud rändrahnu kujuline jama koos veebi tööriistakastiga. Lolluste peale on siin riigis küllalt raha raisatud ja palju rohkem kui see praegune 65 000 nõudev eurovisiooni projekt. Savisaare kohtuprotsessid ja advokaadikulud maksab KE kinni ju rahva raha eest. Eesti praegustel riigimeestel peaks häbi olema. Kas Eesti tõesti on siis nii santlaagri seisundis???»

«Leidlik viis maksumaksja raha oma taskusse kühveldamiseks. Ärgu mingu, kui raha pole ja saate reklaamiraha eest on juba autod ostetud.»

«Riigil kleidiraha ei ole aga «tasuta» ühistranspordi jaoks leidub kümneid miljoneid ikka. Häbi, meie nn.valitsus!»

«Kahju küll, et nii kauni projekti jaoks raha ei leita. Aga kui teha läbi Facebooki korjandus? Või samas on nüüd seegi suure küsimärgiga, sest see inetu suhtedraama on oma jälje jätnud. Kurb.»

«Mis mõttes ei leita 65 000 eurot eelarvele lisaks, et saaks EU suurel šõul väärikalt ja maksimumile esineda? Jüri pane banaanid korvi tagasi kohe.»

«Kuhu jääb siis ülekiidetud palju pappi teeniv elukaaslane? Las maksab»

«Miks peaks lauluvõistlusel olema kõige tähtsam mingi kleit???? Tähtis ikka laul. Mina ei ole nõus, et mina maksumaksjana peaksin maksma oma maksudest mingit kleiti. Meil on muud kohti küll, kuhu raha paigutada. (KASVÕI PINGI TSIKLITELE JA LUKSUSLIKELE AUTODELE,MILLEST NÕUKOGU ESIMEES EI TEA MÕHKUGI! HALLELUUJA!!!!)»

«Kui jätaks igasugu efektid ära ja pühenduks laulule. Kui inimeme laulad oskab ja laul on tasemel, pole vaja kuulajate tähelepanu kõrvale juhtida.»

«Suurusehullustus! Jäägem ikka maa peale. Ei tea, kui palju eelmistel aastatel maksma läks? Elinal ei ole raha vastu austust, kui raha palju käes, siis muutuvad ka väärtushinnangud.»

«Ei ole siin paljudega nõus!!! Ei ole see kaugeltki normaalne,et klanib Eurovisioonile minekuks uhke kleidi raha rahvalt. Pole sellist asja veel kunagi meil olnud. Häbi peaks olema. Omal on nii rikas kavaler, nu kas tõesti siis ei saa kleidi raha kokku ja kui kallis siis see kleit peaks olema,et saada Eurovisioonil hea tulemus?? Vaatasin eile uudistest seda diivat, nu ei anna kaugeltki lootust. Ja olgu sul seljas siis, mis tahes, koha toob ikka ära laul, selle esitlus aga mitte kleit. Mis sa pärast selle kleidiga teed, kui jääd viimaste hulka-annad rahvale kleidi või?? Nu nii rumalat eite annab ikka otsida ja häbiraasugi pole, kes palub kleidi raha annetusi. Kurat, ma ütleks selle peale,sittagi sa saad!!!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles