Prints Philipile tehti edukas puusaoperatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip
Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip Foto: KGC-178/GoffPhotos.com/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II abikaasale, prints Philipile tehti puusaoperatsioon, mis oli edukas ning prints taastub haiglas.

96-aastane prints läks Londonis asuvasse kuningas Edward VII haiglasse teisipäeval, 3. aprillil ja talle tehti kohe puusa asendamise operatsioon, teatab Reuters.

Buckinghami palee teatas täna hommikul, et prints Philip taastub operatsioonist ning ta tervislik seisund on hea.

Prints Philip
Prints Philip Foto: KGC-178/GoffPhotos.com/Scanpix

«Edinburghi hertsogile tehti puusaluu asendusoperatsioon, mis kulges edukalt. Tema kuninglik kõrgus jääb veel mitmeks päevaks haiglasse. Ta on operatsiooniga rahul,» teatasid Briti kuningliku pere esindajad.

Prints Philip jäi möödunud aasta augustis tervislikel põhjustel pensionile ning ta ei saada enam oma abikaasat, kuninganna Elizabeth II ametlikel sündmustel, küll aga osaleb väiksematel perekesksetel sündmustel.

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip
Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip Foto: Joe Giddens/PA Wire/PA Images/Scanpix

Buckinghami palee esindaja teatel langetas prints pensioniotsuse, kuna tal on liikumise ja püstiseismisega raskusi. Arstid diagnoosisid tal puusaluude kulumise.

Prints Philip ei osalenud lihavõtete ajal Windsori lossi St. George’i kabeli lihavõttejumalateenistusel ega sellele järgnenud koosviibimisel. Küll aga olid seal kohal teised pereliikmed.

Windsori lossi St. George'i kabeli sisevaade
Windsori lossi St. George'i kabeli sisevaade Foto: A.F.Kersting / akg-images/A.F.Kersting / akg-images/Scanpix

Samas kabelis leiab 19. mail aset kuninganna Elizabeth II ja prints Philipi lapselapse, prints Harry ja ta kihlatu Meghan Markle’i laulatus, kuhu on oodata 600 külalist.

Prince Harry ja Meghan Markle
Prince Harry ja Meghan Markle Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles