Juhataja erivajadusega mehele: meil ongi siin naiste vägi, sul ei ole siin sõnaõigust

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadustega inimesel on tööturul raske
Erivajadustega inimesel on tööturul raske Foto: TV3

«Kuuuurija» tõi täna õhtul televaatajateni loo sellest, kui raske on elada Eestis siis, kui pole päris terve.

Rainer, kes tegeles aastaid tänavakividepaigaldusega, sai insuldi ja tal ei olnud enam võimalik füüsilist tööd teha. Läbi töötukassa õnnestus aga Raineril saada tööintervjuu Tallinnas asuvas Abakhan Fabricsis ning kuigi juhataja nägi Raineri puuet ja teadis, et mees ei ole kunagi kangaäris tööd teinud, sai ta tööle.

Kuigi kõik töötajad olid teadlikud mehe füüsilistest probleemidest, olid nad kõik väga üllatunud, kui ta esimesel päeval kohale tuli. Kaastöötajad vaatasid teda imelikult ja eeldasid, et mees hakkab kõike kohe paugu pealt samamoodi tegema nagu aastaid seda tööd teinud inimesed. 

Kui Rainer enda muredega juhataja poole pöördus, öeldi talle, et neil ongi seal naiste vägi ja ega temal väga sõnaõigust seal pole. Ja kõigele lisaks lasti Rainer juba viiendal päeval töölt lahti, kuna teda süüdistati varguses. Seda kõike pärast seda, kui töötajad olid tema puude üle nurisenud ja öelnud, et ta ikka ei saa oma tööga hakkama.

Esmapilgul jääb mulje, et naised on erivajadusega mehele kambaka teinud, aga kui Katrin Lust asja uurima hakkas ja naistega ise rääkima läks, siis selgus, et asjad nii must-valged siiski pole.

Aga enne Abakhani kangapoodi minekut käidi läbi Tööinspektsioonist läbi, sest just seal oli 13. märtsil otsustatud, et Raineri vallandamine oli õiguspärane, sest katseajal töötaja ei saanud enda tööga hakkama.

Siis aga mindi kangapoodi, kus sealne juhataja tunnistas, et Rainer lasti tõesti töölt lahti, kuna ta ei saanud enda puude tõttu enda tööga hakkama. Turvameest, kes oli Rainerit varguses süüdistanud, kangapoes enam ei töötanud, ja oli sealt lahkunud, kuna Rainer oli ta ära ehmatanud.

Kui Katrin Lust küsis juhataja Tiia käest, kas ta arvas, et Rainer selle raha varastas, vastas naine jaatavalt.

Poe juhataja Tiia (vasakul) ja Raineri endine kolleeg.
Poe juhataja Tiia (vasakul) ja Raineri endine kolleeg. Foto: TV3

Siis aga paljastas saatejuht Katrin Lust, et «Kuuuurija» produktsioon uuris siis Raineri tausta ning avastas, et mees on saanud korduvalt karistada narkootikumide omamise eest, ta on inimesi peksnud ja rünnanud. 

Vestluse ajal poe juhataja, Raineri ja ühe kaastöötaja vahel selgus aga mehe tõeline pale, kui nõudes naistelt, et nad tema ees vabandaksid ja kutsus juhatajat kõõmaks.

Selle järel oli näha, et Rainer ei olnud olukorras kannataja pool. Seda kinnitas ka asjaolu, et enne saate eetrisse minekut oli Rainer Katrin Lustile saatnud korduvaid ähvarduskirju, ning põhimõtteliselt keelanud saate avaldamise. 

Seda aga ilmselgelt ei juhtunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles