Prints Harry ja Meghan Markle’i pulmakutsel on viide, et Markle on lahutatud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Briti prints Harry ja ta kihlatu Meghan Markle saatsid möödunud nädalal välja 600 pulmakutset, millel on etiketiekspertide teatel viide, et Markle on lahutatud.

36-aastase Markle’i kohta on kutsel «Ms», samas prints Williami kihlatu Catherine Middletoni kohta oli nende pulmakutsel «Miss» ehk viide, et see naine ei ole varem abielus olnud, teatab news.com.au

Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: MEGA/MEGA/Scanpix
Suurbritannia prints William abiellus Catherine Middletoniga 29. aprillil 2011. 
Suurbritannia prints William abiellus Catherine Middletoniga 29. aprillil 2011. Foto: POOL/REUTERS

Briti õukonna etiketieksperdi William Hansoni teatel on ametlikel kutsetel õige kasutada lahutatud naise kohta tiitlit «Ms».

«Briti kuningakoda on inimese sotsiaalse staatuse määramisel väga täpne, et ei tekiks segadust. Naiste puhul märgitakse alati ära, kas nad on vallalised, abielus, lahutatud või lesed,» selgitas ekspert.

Ta lisas, et kui prints Harry ja ta kallim 2017. aasta novembris oma kihluse avalikustasid, siis hakati õukonna teadannetes kohe Meghan Markle’i kohta kasutama lahutatud naise kohta käivat tiitlit «Ms».

Meghan Markle
Meghan Markle Foto: Matt Crossick/Empics Entertainment

Meghan Markle oli varem abielus filmiprodutsent Trevor Engelsoniga, keda teatakse eelkõige 11. septembri 2001 sündmustest ja inimestest rääkivast linateosest «Remember Me», mille peaosas näeb Robert Pattinsoni.

Meghan Markle ja ta esimene mees, filmiprodutsent Trevor Engelson
Meghan Markle ja ta esimene mees, filmiprodutsent Trevor Engelson Foto: Star Magazine/MEGA/Star Magazine/MEGA/Scanpix

Paar kohtus 2004. aastal, nad olid koos kuus aastat, enne kui 2010. aastal kihlusid ning 10. septembril 2011 Jamaical Ocho Rios abiellusid.  

Paar pani oma pulmast palju pilte sotsiaalmeediasse, kus need populaarseks osutusid.

Nad läksid kaks aastat pärast abiellumist lahku ja nende lahutus jõustus 2013. Markle ja Engelson sõnasid meediale, et nende vahele on tekkinud kuristik, mida ei ole võimalik ületada.

Väljaane Woman’s Day kirjutas siis, et lahkuminemise põhjust võib otsida ka sellest, et Meghan Markle sai kohtusarjas «Suits» kuulsaks ja see ei meeldinud ta mehele.

Möödunud neljapäeval välja saadetud pulmakutsel on tekst: «His Royal Highness The Prince of Wales KG KT requests the pleasure of the company of....... at the marriage of His Royal Highness Prince Henry of Wales with Ms Meghan Markle» (Tema Kuninglik Kõrgus Walesi prints palub (isiku nimi, keda kutsutakse) Tema Kuningliku Kõrguse Walesi prints Henry laulatusele proua Meghan Markle’iga).

Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Kuigi Briti kuningakoda peab etiketist hoolega kinni, et ole pulmakutsel pruudi täisnime, mis on Rachel Meghan Markle. Õukonna teatel pandi vaid Meghan Markle, kuna teda tuntakse selle nime järgi.

Lisaks 600 pulmakülalisele pääseb 19. mail Windsori lossi juurde veel 2640 tavakodanikku, kelle seas on ametnikke, sõjaväelasi ja õpilasi.

Windsori lossi St George'i kabel, kus prints Harry ja Meghan Markle laulatatakse
Windsori lossi St George'i kabel, kus prints Harry ja Meghan Markle laulatatakse Foto: Andrew Matthews/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles