Popikoon Prince'i organismist leiti hullumeelne kogus fentanüüli

Britten Torstenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prince.
Prince. Foto: SCANPIX

Prince'i lahkamisel leiti meeletu kogus fentanüüli, vahendab The Guardian. Fentanüül ehk valge hiinlane oli alles hiljuti väga levinud ka eesti narkomaanide seas.

Popstaar Prince'i toksikoloogiline ekspertiis on jõudnud Associated Pressi valdusesse, millest tuli ilmsiks, et 57-aastasena surnud muusiku organismis oli väga suurel määral fentanüüli.

Maailmakuulsa muusiku surnukeha leiti 2016. aasta 21. aprillil tema Paisley Park häärberi liftist. Vaid kuus nädalat hiljem avaldatud informatsiooni kohaselt sai Prince'ile saatuslikuks fentanüüli üledoos. Fentanüül ehk valge hiinlane on 50 korda kangem kui heroiin. 

Konfidentsiaalne raport avalikustab ka, kui palju fentanüüli täpselt popstaari verest leiti. Seetõttu kinnitavad eksperdid, kes pole Prince'i surma uurimisega seotud, et just fentanüül tappis ta. 

Prince saadeti viimsele teele
Prince saadeti viimsele teele Foto: Scanpix

Associated Pressi valdusesse sattunud raporti andmetel oli fentanüüli kontsentratsioon Prince'i veres 67,8 mikrogrammi liitri kohta. Raportis seletatakse, et fentanüülist tingitud surmajuhtumeid on tõestatud ka inimeste puhul, kelle veres on narkootikumi kontsentratsioon ulatunud 3-58 mikrogrammini liitri kohta. 

Pärast Prince'i surma tuli  häärberi läbiotsimise käigus ilmsiks, et popstaari kodus oli väga suures koguses tablette erinevates purkidest. Laboratoorsed uuringud kinnitavad, et enamik pillidest sisaldas samuti fentanüüli. 

Fentanüül on ka eesti narkomaanide seas väga populaarne, ent 2017. aastal jõudis keskkriminaalpolitsei viisteist aastat kestnud fentanüüliepideemias läbimurdeni. Uimasti on turult läinud, kümmekond fentanüüliparunit istub trellide taga või ootab kohut. Loe rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles