Ehmatav foto: Viljandis lehvib maja küljes haakristiga lipp (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis
Kuvatõmmis Foto: Sind on märgatud, Viljandis/ Facebook

Facebooki grupis «Sind on märgatud, Viljandis» on foto Viljandis Allika tänaval asuvast majast, millel lehvib haakristiga lipp.

«Allika 5 Viljandis??? Uskumatu!» kommenteerib pildi tegija punast haakristiga lippu. Kui üldjuhul on pildi all olevate kommentaaride toon küsitav ning segadust tekitav, siis üks kommentaator tunnistas, et nägi lippu juba ka eile. Seega võib arvata, et haakristiga lipp on Viljandis lehvinud juba vähemalt ööpäeva. 

«24. märtsi päeval sai politsei teate, et Viljandis Allika tänaval on ühele majale heisatud punane haakristiga lipp. Politsei võttis ohu tõrjumiseks lipu hoiule ning selgitas muuhulgas, et selle heiskas joobes majaomanik,» kommenteerib Lõuna prefektuuri vanempressiesindaja Ragne Keisk. 

Viljandi politseijaoskonna välijuht sõnas, et kuna selline sümbol avalikus ruumis võib õhutada korrarikkumistele ja mõjuda teistele häirivalt, siis eemaldatakse sellised sümbolikandjad just ohu tõrjumise eesmärgil. «Kahetsusväärne on, et leidub inimesi, kes sellist ohtu sihilikult ise esile kutsuvad,» sõnas ta ning pani juhtunu suuresti selle arvele, et teo taga seisis joobes inimene, kes oma käitumise võimalikke tagajärgi ei adunud.

Selline tegu on kriminaalkorras karistatav juhul, kui toimub vaenu õhutamine. «Kui sellega on põhjustatud oht isiku elule, tervise või varale, on karistatav karistusseadustiku § 151 alusel,» sõnab vanempressiesindaja Ragne Keisk.

Vaata postitust SIIT!
 

Kuvatõmmis

Sind on märgatud, Viljandis/ Facebook

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles