Tahad rikkaks saada? Siin on lahendus, mille peale sa ilmselt ei ole veel tulnud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendide lahing 22.04.2018
Legendide lahing 22.04.2018 Foto: Mihkel Maripuu

Ütleme otse - räppimine on ainus meelelahutus, millega igaüks hakkama võib saada. Ja samas - räpparid on maailma rikkaimad artistid! Pole paha plaan, mis? «Legendide lahing» on pannud räppima hulga kuulsusi, kel sellest varem aimugi ei olnud. Eesti muusikaskeenel müüvad räpparid välja kõige suuremaid saale ning noorte hulgas levib subkultuur kulutulena. Milles siis asi?

  1. Räp tähendab raha. „Räpparid on tänapäeval kõige rohkem teenivad artistid terves meelelahutusmaailmas – nad on mogulid!“ kuulutab elukutseline räppar, Eesti räpiisa ja „Legendide Lahingu“ treener Genka. Nii et tahad muusikuna mitte niisama kuu poole uluda vaid ka raha teenida? Jäta melanhoolne jauramine ja parem räpi!

    Legendide lahing - Genka teab räpimaailmast kõike!

    Pilt videost

  2. Räp lubab rohkem öelda. „Räpis on kõige tähtsam sõna,“ seletab „Legendide Lahingu“ teine treener Põhja Korea populaarsest räpigurpist „5miinust“. „Ja kuna tempo on palju kiirem, saad sa palju rohkem öelda. Ehk räp on peaaegu ainus võimalus midagi tõepoolest ka ära öelda! Saad tulistada sõnu nagu kuulipildujast.“

    Legendide lahing - Põhja Korea leiab: Kui sul on midagi öelda, on räppimine selleks eriti hea võimalus. Kui sul suuremat sisu pole, siis unda niisama - romantilises ballaadis saab ka paari lause peal liugu lasta.

    Pilt videost

  3. Otseütlemine on vabastav. Räpparid paistavad eemalt suured egod ja ülbarid, kuna läbi lillede seal asju ei aeta. Pigem lajatatakse riime otse ja pühitsemata. Enamus inimesi nii ei tee ja keerutab hulk aega, enne kui mõne julgema avaldusega maha saab. Otse lajatamine on mitmeski mõttes parem – saad ebamugava asja rutem kaelast ära, sõnum jõuab selgemalt kohale ning kõik tunnevad vabanemistunnet. Nii see, kes kummitava mõtte viimaks välja öeldud sai kui ka teine pool, kes tõde kuulis. Isegi kui see pole mingi ilus ega tore tõde. Asi öeldud, õhk puhas, saab vabalt sõbrad edasi olla.
  4. Räppida pole üldse lihtne! Võib ju kõrvalt kobiseda, et pole siin vaja viisi pidada ega midagi ja iga suvaline kalkar saaks sellega hakkama. Aga viska endale kinnas ja proovi! Pole nii kerge midagi, rütm lippab eest, sõnad lähevad suus sõlme, reaktsioonikiirus veab alt... Kui harjutad, paraneb su reaktsioon, sõnaosavus, rütmitunne ja pingetaluvus – pole paha, mis?
  5. Räp tõmbab energia üles. Olete näinud laval uimast räpparit? Meie ka ei ole! Et sõnu nii kiirelt välja tulistada, nagu räpis vaja, pead olema keskendunud ja otseütlemine on ebamugav – see nihutab sind mugavustsoonist väljapoole. Mis juhtub? Saad pea sama vägeva adrenaliinilaksu nagu mõnes poksimatšis. „Legendide Lahingu“ vapratest võitlejatest enamik tunnistas seda peale räpiringist maha tulekut, vahet pole kas matš lõppes võidu või lüüasaamisega.

    Legendide lahing - sel pühapäeval on laval lausa kolm kaunitari korraga. Aga kes neist võidab?

    Mihkel Maripuu

Kui ei usu, vaata ise! "Legendide lahing", pühapäeviti kell: 20:35

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles