USA perekond kadus jälgi jätmata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA pere kadus jälgi jätmata
USA pere kadus jälgi jätmata Foto: SCANPIX

USA McStayde perekond kadus 15 kuud tagasi jälgi jätmata.

Joseph ja Summer McStayd ning nende poegi Giannit ja Joseph Jr. nähti viimati 4. veebruaril 2010. aastal, edastab Daily Mail.

Pere kadumise avastas Joseph McStay vend, kes neid külastama läks. Ta leidis eest näljased koerad ning köögist halvaks läinud toidu.

Sand Diego politsei uuris nende maja põhjalikult, kuid märke milleski kriminaalsest ei leitud. Pere elukoht oli Sand Diegost põhja jäävas Fallbrookis.

Juhtumit uuriva politseidetektiivi sõnul on tegemist väga kummalise juhtumiga, sest pere oleks nagu maa pealt pühitud.

«Mulle kangastus pilt, et kaks last sõid rahulikult köögilaua taga popkorni ning järsku on kogu pere kadunud,» lausus detektiiv.

Ta lisas, et senine uurimine ei ole tulemusi andnud.

Pereisa pangaarvel on 100 000 dollarit, mida ei ole siiani keegi kasutanud.

Kui pere kadus, jäid nende kaks koera Bear ja Digger aeda, ilma et keegi oleks nende eest hoolt kandnud.

Politsei küsitles kadunud pere sugulasi, sõpru ja tuttavaid, kuid saadud informatsiooni nende asukohta kindlaks teha ei aidanud.

«Kui inimesed satuvad ühiskonna äärealadele, siis on neil kas perekondlikke või majanduslikke probleeme. Siinse juhtumi puhul oli tegemist heal järjel oleva ja õnneliku perekonnaga,» lasusus San Diego politsei esindaja Dennis Brugo.

Politsei sai ainsa juhtlõnga neli päeva pärast pere kadumist. Pere valge Isuzu masin leiti San Diego ühe ostukeskuse parklast. See asub nende kodust 80 kilomeetri kaugusel Mehhiko piiri lähedal.

Hiljem leidsid uurijad, et keegi oli McStayde arvutis otsinud informatsiooni Mehhikosse reisimise ja seal vajalike dokumentide kohta.

USA-Mehhiko piirikontrolli väga viletsa kvaliteediga turvavideolt on näha kahte täiskasvanut ja kahte last piirikontrollist läbi minemas. Politsei sõnul ei saa nad täiesti kindlad olla, kas tegemist on ikka McStaydega.

Sugulaste kinnitusel abiellusid McStayd 2007. aastal. Oma uue maja ostsid nad kuus kuud enne kadumist. Maja valiti mere äärde, sest pereisa oli suur surfientusiast.

Pereisale kuulus aiapurskkaevusid tootev firma, millel läks väga hästi.

4. veebruaril 2010. aastal käis Joseph McStay oma äripartneriga lõunal ning Summer McStay, kes oli koduperenaine, tegi ettevalmistusi noorema lapse sünnipäevaks.

Pereisa vend Michael McStay tegi lehekülje, millel palub kõigil, kes tema venna ja pere kohta midagi teavad, teada anda.

Politsei on siiani juhtumit edasi uurinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles