Kohtusaaga jätkub: Alex Lepajõe veab Kris Taska ringkonnakohtusse

Britten Torstenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Lepajõe raamatuesitlus Solarise Apollos
Alex Lepajõe raamatuesitlus Solarise Apollos Foto: Toni Läänsalu

Lepajõe andis filmi «Sangarid» tegijad kohtusse kuna lugu jutustab ärimehe sõnul loo tema ja tema kaaslaste Raivo Roosna, Harry Gelsteini põgenemisest Soome. Harju Maakohtus jäid mehed kaotajaks.

1984. aastal varastasid mehed Pirita purjespordikeskusest paadi ja põgenesid sellega üle lahe Soome. Lepajõe väidab, et filmi produtsent Kris Taska võttis nende loo, sai raha ning tegi filmi. «Ta sai rahastuse sellele Eesti Filmi Instituudist ning käis ühel hetkel mulle isegi väikest osa sellest pakkumas. Oleks ju võinud lõpuni kindel olla endale,» väidab Lepajõe, et «varguses» pole kahtlust.

Mehed pole rahul, et filmis «Sangarid» kasutati nende lugu neilt luba küsimata ja seetõttu nõuavad  iga hageja kohta summas 20 000 eurot hüvitist. Kolmik kaebas maakohtu otsuse edasi teise astme kohtusse ehk Tallinna Ringkonnakohtusse.

Loe täispikka refereeritud artiklit Kroonikast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles