Kas Põhja-Korea Kimide dünastia täieneb? Lõuna-Korea meedia teatel ootab diktaatori õde teist last

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Yo-jong
Kim Yo-jong Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni õde esindas Lõuna-Koreas Pyeongchangis toimuvatel taliolümpiamängudel ametnikuna oma riiki.

Lõuna-Korea meedia andmetel on 30-aastane Kim Yo-jong rase, oodates oma teist last, teatab Newsweek.

Kim Yo-jong
Kim Yo-jong Foto: AFP/Scanpix

Lõunakorealastest ajakirjanike teatel viitab Kimi õe rasedusele see, et hommikuti ta oksendas ja ta ei söönud osasid roogi, sest need ajasid tal südame pahaks.

Oletatakse, et Põhja-Korea diktaatori õe rasedus on jõudnud vähemalt viienda kuuni. Ta kandis küll selliseid riideid, mis aitasid kõhtu varjata, kuid seda oli siiski näha.

Lõuna-Korea meedia uuris oma riigi Koreade ühendamise ministeeriumilt Kim Yo-jongi raseduse kohta, kuid ametnike teatel ei ole neil selliseid andmeid ja nad ei kommenteeri seda rohkem.

Lõuna-Korea anonüümse ametniku teatel on Kimi õde rase, kuna ta viie päeva pikkuse viibimise ajal Lõuna-Koreas olid tal kummalised erisoovid ja nõudmised.

Kim Jing-un ja ta õde Kim Yo-jong
Kim Jing-un ja ta õde Kim Yo-jong Foto: STR/AFP/Scanpix

Kim Yo-jong sattus rahvusvahelisse meediasse esmakordselt 2011. aastal, olles oma isa Kim Jong-ili matusel.

Kim Jo-jong ja Kim Jong-un
Kim Jo-jong ja Kim Jong-un Foto: Minoru Iwasaki/AP/Scanpix

Pärast oma venna Kim Jong-uni võimule saamist on ka õde teinud poliitilist karjääri, olles nüüdseks saanud propagandaministeeriumi juhiks.

Kim saatis oma õe Lõuna-Koreasse eesmärgiga siluda kahe riigi suhteid ja jätta läänele mulje, et Põhja-Korea ei ole nii agressiivne kui arvatakse. Kim on viimasel paaril aastal teinud pidevalt raketikatsetusi ning ähvardanud eelkõige Lõuna-Koread ja USAd tuumasõjaga.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un
Põhja-Korea liider Kim Jong-un Foto: KCNA VIA KNS/AFP/Scanpix

Kinnitamata andmetel sündis Kim Yo-jongi esimene laps 2015. aastal, kuid ei ole teada, kas see on tütar või poeg.

Põhja-Korea meedias 2015. aastal avaldatud fotodel on Kim Yo-jongi näha oletatavalt abielusõrmusega. Lõuna-Korea luure andmetel abiellus Kim Yo-jong oma venna nõuniku Choe Ryong-hae poja Choe Songiga.

Nii nagu Põhja-Korea liider, sai ka õde hariduse Šveitsis. Pärast venna võimule saamist 2011. aastal kiierenes tema poliitiline karjäär.

34-aastane Kim Jong-un on abielus lauljanna Ri Sol-juga, neil on väidetavalt kolm last.

Kim Jong-un ja Ri Sol-ju
Kim Jong-un ja Ri Sol-ju Foto: KNS/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles