Homoseksuaalne iluuisutaja soovib olla gei-iidol noortele

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Rippon
Adam Rippon Foto: ARIS MESSINIS/AFP

Särasilmne Ameerika iluuisutaja Adam Rippon nautis tänavusel olümpial nii naiste kui meeste tähelepanu. Noormees leidis ajakirja Life&Style andmeil, et tema missiooni olümpiamängudel ongi olla teistele geinoortele eeskujuks. 

Iluuisutaja Adam Rippon võitis taliolümpial rohkem tähelepanu kui medaleid. 28-aastane kaunis noormees jäi tänavustel olümpiamängudel Pyeongchangis silma pigem kelmikate intervjuude kui oma sportlikke saavutustega.

Peale selle, et Ripponist sai tänavu esimene Ameerika olümpiasportlane, kes on avalikult gei, võitis noormees tiimivõistlusel pronksmedali. Medali pühendas ta oma emale ja näitleja Reese Witherspoonile. Tõik, et noormees on avalikult homoseksuaalne, ei ole tal kuidagi takistanud rahvusvaheliselt edukat sportlase karjääri teha.

Uisutaja soovib innustada ka teisi endasarnaseid noori. Adami meelest on üsna palju geinoori, kes peavad sisimat võitust iseendaga ja üritavad end ühiskonna poolt pealesurutud reeglite rangesse raami suruda. «Neid lihtsalt ei ole õpetatud olema nemad ise ja nad ei julge olla, kuid peaksid olema,» lausub sportlane.

Adam Ripponi saatmine tänavusele olümpiamängudele oli üllatav, sest uisutaja jäi USA meistrivõistlustel neljandaks ja tavaliselt saadetakse olümpiale kolm kõige paremat.

Iluuisutaja Adam Rippon 
Iluuisutaja Adam Rippon Foto: Julie Jacobson/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles