«Radari» saatejuht räägib õõvastava lapsepõlveloo: kodu asemel viis ta mind metsa

Britten Torstenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deisi Helemäe
Deisi Helemäe Foto: Kalle Veesaar

Täna õhtul võeti saates «Radar» teemaks ahistamisskandaalid. Saates rääkisid mitmed kuulsad ja julged Eesti naised oma loo, sealhulgas ka «Radari» saatejuht Deisi Helemäe ise. 

Naine rääkis sellest, kuidas olles ise vaid 15-aastane, pidi ta silmitsi seisma üsna hirmuäratava olukorraga, kui naisele tuttav külamees toona teismeeas neiut ründas. 

«Ma kõndisin kodu poole, kui üks neljakümnendates külamees, meie peretuttav, auto peatas ja pakkus, et viib mind koju. Ma olin nõus. Kuid kodu asemel viis ta mind metsa, » rääkis naine «Radaris».

Seejärel läks naine detailsemaks ja kirjeldas juhtunut:«ta pani käe mu jalge vahele ja hakkas mind vägivaldselt suudlema. Ma püüdsin põgeneda, kuid ta hoidis mind kinni, ma nutsin ja karjusin.»

«Ma ei tea, mis põhjustel ta tegelikult lõpetas ja mind lõpuks koju viis,» lisas Deisi loo lõpetuseks. 

Iga teine naine Eestis on kogenud seksuaalset ahistamist, sellises olukorras tuleks hoida kokku ning mitte kunagi süüdistada vägivallaohvrit. Kui Sina ise või keegi sinu lähikonnast on ahistamist kogenud, siis tuleks otsida abi, pöördudes näiteks võrdõigusvoliniku poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles