Soome McDonald's seadis külastajatele vanusepiirangu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes kehtestas üks McDonald'si söögikoht külastajatele vanusepiirangu.
Soomes kehtestas üks McDonald'si söögikoht külastajatele vanusepiirangu. Foto: SCANPIX

Soomes Pietarsaaris asuv McDonald’si kiirtoidukoht oli sunnitud teismeliste vandaalitsemise tõttu oma klientidele vanusepiirangu kehtestama.

Nüüdsest saavad alla 18-aastased söögikohta pärast kella nelja õhtul sisse vaid siis, kui neil vanemad kaasas on, vahendab Yle.fi.

Pietarsaari McDonald’si esindaja Kai Laaksonen selgitas, et külastuspiirangute kehestamiseni viis teismeliste kauaaegne laamendamine toidukohas. Tema sõnul lõhkusid noored mööblit ning häirisid oma käitumisega töötajaid ja teisi külastajaid. Mitmel korral tuli ka politsei välja kutsuda.

«Lähtume reeglist, et restoran võib oma kliente valida. Ka võimud julgustasid meid seda tegema,» ütles Laaksonen. Ta lisas, et söögikohal on plaanis palgata täiendavaid turvatöötajaid, kes uksel külastajate dokumente kontrolliksid.

«Lõpetame selle niipea, kui see olukord laheneb,» lubas Laaksonen.

Tema sõnul on praegune olukord Soomes väga haruldane ja oma varasemast praktikast seitsme restorani haldaja midagi sellist ei mäleta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles