Video: Facebooki selfi aitas Kanadas tapja tabada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brittney Gargol (vasakul) ja Cheyenne Antoine
Brittney Gargol (vasakul) ja Cheyenne Antoine Foto: facebook.com

Kanada lõunaosas Saskatchewani provintsis Saskatoonis aitas Facebooki pandud selfi jõuda tapja jälile, ta tabada ja kohtu alla anda. Kohus mõistis sel esmaspäeval, 15. jaanuaril tapjale seitsme aasta pikkuse vanglakaristuse.

21-aastane Cheyenne Antoine tunnistas, et tappis kaks aastat tagasi, 2015. aasta märtsis oma parima sõbra, siis 18-aastase Brittney Gargoli, teatab CBC News.

Cheyenne Antoine
Cheyenne Antoine Foto: Twitter.com

Politsei leidis Gargoli surnukeha Saskatooni prügilasse viiva tee Valley Roadi juurest, laiba lähedal oli Antoinele kuulunud vöö, millest sai selle mõrva uurimisel üks tähtsamaid objekte.

Brittney Gargol
Brittney Gargol Foto: Twitter.com

Gargoli leidis seal juhuslikult oma autoga sõitnud mees, kes teatas naisest politseile.

Uurijate sõnul tekkis neil Antoine’i suhtes kahtlus, kui nad leidsid, et naine on postitanud Facebooki selfi, millel ta on koos Gargoliga. Pilt oli tehtud vaid paar tundi enne Gargoli surma ja pildil on Antoine’il näha sama vööd, mis oli surnukeha juures, olles mõrvarelv.

Prokurör Robin Ritter rääkis kohtus, millseid andmeid kahe aasta pikkuse uurimise jooksul saadi ning et põhiliseks tõendiks oli vöö.

Brittney Gargol (vasakul) ja Cheyenne Antoine
Brittney Gargol (vasakul) ja Cheyenne Antoine Foto: facebook.com

Kanada meedia teatel leidsid uurijad Facebookist veel andmeid, mis viitasid tapmisele ja mõrvarile, luues nende abil kuritöö ajajoone.

Prokurör Ritteri teatel üritas Antoine Facebooki informatsiooni abil veretöö jälgi peita ja politseid segadusse ajada. Näiteks mõned tunnid pärast sõbranna tapmist küsis ta Facebookis, kus Gargol on, kas keegi on teda näinud.

Politsei võttis pärast Gargoli surnukeha leidmist Antoine kinni ja kuulas ta üle, naise sõnul oli ta koos sõbrannaga restoranis ja sõbranna läks tundmatu mehega kaasa.

Kanada politsei
Kanada politsei Foto: Chad Hipolito/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Uurijad palusid Antoine’il täpsutada detaile, et mis kell see juhtus, milline oli mehe välimus ja kuhu sõbranna koos selle mehega läks, kuid siis jäi naine hätta.

Antoine’i teatel olid nad Saskatooni Clonial Bar and Grill nimelises restoranis, kuid turvakaamerate lindistused seda ei kinnitanud.

Politsei leidis üsna palju asitõendeid, mis viitasid, et Antoine võib olla mõrvar ja lõpuks esitatigi talle mõrvasüüdistus.

Cheyenne Antoine tunnistas, et tema ja ta sõbranna Brittney Gargol läksid tülli, kuid ta ei mäleta sõbrannale kallaletungimist ega ta kägistamist vööga.

Antoine sai oma advokaadi abil prokuröriga kokkuleppele, et kuna ta tapmise omaks võttis, siis ei karistata teda mõrva vaid, vihahoos tapmise eest.

Saskatooni kohus määras Antoine’ile seitsme aasta pikkuse vangistuse.

Brittney Gargoli tädi Jennifer Gargol sõnas kohtus, et nende pere ei saa aru, mis sundis Antoine’i oma sõpra tapma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles