Brigitte Bardot: #Metoo on absurdi tipp (15)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigitte Bardot
Brigitte Bardot Foto: Emmevi Photo/National/©National Pictures / TopFoto/Scanpix

Eile, 17. jaanuaril võttis ahistamisvastase liikumise #Metoo teemal sõna prantsuse legendaarne näitlejanna Brigitte Bardot, kelle arvates on see liikumine absurdi ja silmakirjalikkuse tipp.

Bardot sõnas ajakirjale Paris Match antud intervjuus, et suur osa seksuaalse ahistamise juhtumitest ei ole tegelikult aset leidnud, vaid need on naiste fantaasia vili.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot Foto: ERIC FEFERBERG/AFP/Scanpix

«Mis puudutab Hollywoodi naisnäitlejate ahistamisjutte, siis need naised on silmakirjalikud ja naeruväärsed, nende lood on tähtsusetud. Palju kära ei millestki. #Metoo esiletoomine võtab tähelepanu ära tähtsatelt teemadelt nagu inim- ja loomaõigused,» teatas staar.

83-aastase näitlejanna sõnul oli ta aastaid rahvusvaheline seksisümbol ning ta filmikarjääri jooksul ei ahistanud teda mitte keegi.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot Foto: Kary Lasch/LASCH KARY/Scanpix

Bardot sai maailmakuulsaks rolliga 1956. aasta filmis «Et Dieu… créa la femme » («Ja jumal lõi naise»).

«Olen alati hinnanud komplimente, mida mehed mulle teinud on. Mulle on öeldud, et olen näo poolest ilus, kuid mul on ka ilus istmik. Mulle sellised komplimendid meeldivad, see ei ole ahistamine» lausus Bardot.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot Foto: AFP FILES/AFP/Scanpix

Prantslanna arvates on näitlejannad üsna pealetükkivad, kui nad soovivad ühte või teist rolli saada ning nad ei jäta meestele hingamisruumi ega valikuvõimalust. 

«Hollywoodi naistel ei ole õigus öelda, et produtsent või režissöör ahistas neid, sest nad ise on valmis üsna paljuks, et roll saada. Seega ei ole need naised süüst puhtad, nad on provotseerijad,» on prantslanna seisukoht.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot Foto: CAP/KFS/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Bardot lõpetas filmides mängimise 1973. aastal ja hakkas võitlema loomade õiguste eest, mida teeb seni. 1996. aastal asutas ta omanimelise loomakaitsefondi.

Bardot on ka varem vastuolulistel teemadel sõna võtnud. Ta on alates 1998. aastast kritiseerinud Prantsusmaa migratsioonipoliitikat, sest tema arvates võetakse vastu liiga palju migrante. Bardot’ sõnul on avatud migratsioonipoliitika tulemus nüüd näha: palju on illegaale ja pannakse toime terrorirünnakuid.

Äärmusparempoolsete vaadetega Bardot on saanud rassistlikke sõnavõttude eest viis korda trahvi. Teda tuntakse ka Prantsuse paremäärmusliku partei Rahvusrinde (Front National) toetajana.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot Foto: Emmevi Photo/National/©National Pictures / TopFoto/Scanpix

#Metoo teemal võttis varem sõna prantslannast näitlejanna Catherine Deneuve, kelle arvates ei julge mehed enam flirtida, kuna kardavad ahistaja silti külge saada.

Catherine Deneuve
Catherine Deneuve Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Samuti kritiseeris ahistamisvastast liikumist Kanada kirjanik Margaret Atwood, kelle arvates on tekkinud sugudevaheline sõda, mis võib kaasa tuua sõnavabaduse piiramise ja totalitarismi. 

Margaret Atwood
Margaret Atwood Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix
Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles