Raamat: Räniorus toimuvad räiged narko- ja seksiorgiad (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidutseja, pilt on illustreeriv
Pidutseja, pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Bloombergi ajakirjanik Emily Chang kirjutas raamatu «Brotopia: Breaking Up the Boys’ Club of Silicon Valley», mille kohaselt toimuvad USA California kuulsas Räniorus (Silicon Valley), kuhu on koondunud palju infotehnoloogiaettevõtteid, igal kuul räiged narko- ja seksiorgiad, kus «helged pead» auru välja lasevad.

Changi raamatust avaldas lõike väljaanne Vanity Fair ning nende kohaselt on infotehnoloogiaettevõtete töötajad šovinistid ja hedonistid, kes elavad kaksikelu.

«Neil orgiatel osalevad tuntud inimesed, investorid, ettevõtjad, firmade juhid. Osa neist on väga tuntud, nende kohta ilmub meedias pidevalt artikleid ja nad esinevad tehnoloogiasündmustel, tutvustades oma valdkonna arenguid,» teatas Chang.

Räniorg
Räniorg Foto: wikipedia.org

Raamatu kirjutaja sõnul ei ole nendel pidudel osalevad naised nii tuntud kui mehed. Sinna pääsevad naised, kes on noored, kellel on kena välimus ja kes ei ütle seksist ära. 

«Minu andmetel on iga seal osaleva jõuka mehe kohta kaks naist, seega on meestel suur valikuvõimalus. Selliste pidude kohta saadetakse valitud inimestele sõna kas telefoni või meili teel, Facebooki kinnises grupis või Snapchatis, kus ei varjatagi, millise peoga tegemist on,» jätkas autor.

Pidutseja, pilt on illustreeriv
Pidutseja, pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Changi sõnul  ei tea siiski enamik Ränioru firmades töötavatest inimestest, et nende ülemused ja firmaomanikud niisuguseid pidusid korraldavad ja neil osalevad.

Orgiatele pääseb vaid nimekirja alusel ja neid, kelle nime nimekirjas ei ole, sinna ei pääse.

«Tavaliselt tellitakse toitlustamine mõnest catering'i firmast või siis palgatakse kokad, kes õhtusöögi valmistavad. Seal on saadaval igasugust alkoholi, kuid pärast õhtusööki tarbib enamik narkootikume. Sellele järgneb seks. Narkootikumidest eelistatakse ecstasyt. Seal manustatakse narkotablette, millest osal on kuulsate infotehnoloogiafirmade logod. Kohal olnud jagunevad alguses paaridesse, kuid hiljem seksitakse segamini,» selgitas raamatu kirjutanu.

Pidutsejad, pilt on illustreeriv
Pidutsejad, pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence
Ecstasy tabletid
Ecstasy tabletid Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Need orgiad algavad reedel umbes kella 20.00 paiku õhtul ja kestavad terve öö. Uuesti kogunetakse sööma laupäeva hommikul ja sellele järgneb päev läbi sama stsenaariumi järgi tegevust nagu reedel. Vahel jätkub sama tegevus ka pühapäeval. 

«Jõukad maandavad stressi järgmiselt: söök, narkootikumid ja seks ning seda seni, kuni piir ette tuleb või tööle peab minema. Sellel osalejate sõnul ei näe nad oma tegevuses midagi halba, sest nad teevad seda oma vabast ajast ja ei sega kedagi,» lisas Chang.

Noor naine
Noor naine Foto: Pexels / CC0 Licence

On ka neid, kes pärast ühte korda ei ole sellisel orgial enam osalenud, kuna peavad seda rõvedaks. 

Chang intervjueeris oma raamatu jaoks mitut Ränioruga seotud tuntud meest, kelle sõnul on nemad tegelikud ohvrid.

«See on üsna tavaline stsenaarium, et naine leiab nutika ja jõuka mehe, kelle hoovi tõmbab ning hakkab temalt raha välja pumpama. Mis puudutab aga nädalalõpupidusid, siis just neil otsivad naised selliseid mehi,» teatasid Changile mitu ettevõtjat.

Changi Ränioru-teemalise raamatu annab välja kirjastus Penguin Publishing Group ja see ilmub USAs 6. veebruaril.

Silicon Valley on USAs California osariigis San Francisco lahe kagu- ja lõunakaldal asuv piirkond, mis hõlmab Santa Clara oru ja San Francisco poolsaare lõunaosa. Mitteametlik keskus on San Jose.

Nime võttis kasutusele ajakirjanik Don C. Hoefler 1971. aastal, iseloomustamaks sinna tekkinud infotehnoloogiaettevõtete suurt hulka.

Nime ajendiks on pooljuhtides ja arvutites laialdaselt kasutatav räni. Piirkond hakkas arenema 1951. aastal, kui Stanfordi ülikooli juurde rajati teaduspark.

Tuntumatest infotehnoloogiaettevõtetest asuvad seal Adobe Systems, Apple, eBay, Google, Hewlett-Packard, Intel, Xerox ja Yahoo!.

Apple'i logo Californias Räniorus
Apple'i logo Californias Räniorus Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Facebooki meeldimise märk Californias Räniorus Menlo Parkis
Facebooki meeldimise märk Californias Räniorus Menlo Parkis Foto: ROBYN BECK/AFP/Scanpix
Arvuti
Arvuti Foto: Caro / Sven Hoffmann/Caro / Sven Hoffmann/Scanix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles