Väikese Oliveri abipalve sai suure tagasilöögi (7)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kõvaski sooviks on aidata emal maja ehitada. Eesti rahvas seda aga nii ei näinud.
Oliver Kõvaski sooviks on aidata emal maja ehitada. Eesti rahvas seda aga nii ei näinud. Foto: Instagram

Eile sotsiaalmeedias levinud «Väikeste hiiglaste» Oliveri postitus sellest, kuidas poiss palub rahva abi ema maja ehituseks mõeldud raha koguda, sai palju negatiivset vastukaja, sest paljudele jäi mulje, et Oliveri ema Reet kasutab enda poja tuntust ära, et enda tahtmist saada.

Abi palumise postitus, mis on praeguseks eemaldatud, sattus kriitikute pahameele alla, kuna rahvas arvas, et ema kasutab enda poega ära, et enda tahtmist saada. Reet oli Publikule püüdnud seletada, et asi nii ei olnud, ja tema püüdis vaid poja soovi täita. 

Kõik võis ju olla ning ega inimesed ju teise inimese sisse ei näe, aga viis, kuidas rahva poole pöörduti, ja veel läbi väikese poisi, kes on valmis tegema kõike, et ema õnnelik oleks, oli vale. 

Lapse ärakasutamine enda isiklike eesmärkide täitmisel tekitab vastikust igaühes ega sobi kindlasti tänapäeva Eestisse. Lapsed on meie suurim vara ja me peame neid kaitsma. Reet seda ei teinud, kui tegi enda lapsest sihtmärgi, seega astusid lugejad justkui poisi kaitseks välja. Poisi emale osaks saanud kriitika oli õiglane ning õigustatud. Reet oleks pidanud selle käigu paremini läbi mõtlema, sest kuigi ta on öelnud, et ta oli teadlik sellest palvest ning tema jutu kohaselt ta ei tahtnud poissi ära kasutada, siis oleks täiskasvanud naine pidanud aru saama, et see, mida ta teeb, on vale. 

Kui Reeda sooviks oli tõesti vaid poja soovi täitmine, siis oleks ta selleks pidanud valima teise tee. Või teise soovi. Või seletama pojale, et nii ei ole ilus või kena rahva poole pöörduda.

Loomulikult ju ei tea kunagi täpselt ette, missuguste tulemustega üks või teine tegu on, ja tagantjärele on kindlasti hea öelda, et ta tegi valesti, aga kõikidel tegudel on vähemalt kaks poolt ja sellega tuleb arvestada. 

Kes teab, mis oleks saanud, kui rahvas oleks Reeda ideed toetanud ja suurem kogumiskampaania oleks korraldatud, aga praegusel juhul seda ei juhtunud ning Reet on langenud suure meediakriitika alla. 

Mida tulevik perekonnale toob ja kas Reet maja ehitamiseks raha kokku saab, seda praegu ei tea. Aga kui üldse midagi, siis on kõik teemaga kursis olevad inimesed saanud väärtusliku õppetunni ja teavad tulevikus paremini käituda.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles