USA senaator: bin Ladeni laibafotod on võikad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaator James Inhofe
USA senaator James Inhofe Foto: SCANPIX

USA senaatori, vabariiklase James Inhofe sõnul ei tekita maailma esiterroristi Osama bin Ladeni laibast tehtud fotod kahtlusi ta surma kohta.

Inhofe kinnitusel on bin Ladeni surnukehafotod üsna võikad, edastab cnn.com.

USA Luure keskagentuur (CIA) näitas Inhofele 15 esiterroristi jäänustest tehtud fotot. Üheksa neist fotodest oli tehtud Pakistanis Abbottabadis asuvas villas, kus USA merejalaväe eriüksus terroristi maha lasi ning kolm USA sõjalaeval, millelt bin Ladeni surnukeha Araabia merre maeti.

Veel kolm fotot olid varasemast ajast ja neid kasutati laiba identifitseerimiseks.

Kuna paljud USA poliitikud nõudsid terroristi surma kohta tõendeid, siis näitas CIA kongressi esindajatele fotosid surnukehast.

Osa senaatoritest loobus nende vaatamisest.

«Olen oma elu ajal näinud piisavalt surnud inimesi ja bin Ladenit ma näha ei soovi,» sõnas vabariiklaste esindaja John McCain kui CIA esindaja talt küsis, kas ta soovib tõendusmaterjali näha.

USA eriüksus tappis Osama bin Ladeni 1. mai öösel, tulistades teda pähe ja rinda. Valge Maja kinnitusel oli esiterrorist relvastamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles