TOP15: kingitused, mida keegi ei taha jõulude ajal saada

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukink
Jõulukink Foto: SCANPIX

Eks me kõik tahame pühade ajal häid ja põnevaid kinke saada. Aga paraku alati nii ei lähe ning jõululapäeval kinke avades peame me manama enda näole sunnitud naeratuse, kuna me ei ole rahul kingiga, mis meile anti. Mis need jamad kingid siis olla võiksid?

15. Sa oled juba kaua oodanud, et su jõukas vanaisa ära sureks, et siis osa saada tema suurest varandusest. Juba ammu oled sa kuulnud, et jõululaupäeval ongi tema testamendi ettelugemine. Sa oled nii õnnelik ja loodad ka jupikest saada, kuna aitasid vanaisal kunagi aeda värvida. See jäi küll juba 20 aasta tagusesse aega, aga sa ei hooli sellest. Jõululapäeval aga selgub, et vanaisa oli kõik raha kasiinos maha mänginud, ning sina koos enda teiste pereliikmetega olete ühiselt pärinud tema 30 000 euro suuruse võla. 

14. Sa oled juba pikemat aega jõule oodanud, et enda rahalistele muredele natuke leevendust saada. 24. detsembril sa avadki ema kingitud ümbriku ja leiad sealt seest, 50 eurose ... kinkekaardi ... Sportlandisse. Sa pole viimased 10 aastat sporti teinud ja mõtled, miks ema ei saanud sulle lihtsalt seda 50 eurot sularahas anda. «Äkki järgmisel aastal?» mõtled sa naiivselt.

13. Sa oled viimased pool aastat mõnusat poissmehe elu pidanud, maganud kus Jumal juhatab ning oled üldse eluga rahul. Jõulude ajal aga heliseb uksekell. Lähed ust avama ja näed, et seal seisab sinu eks, mingi laps süles. Enne kui jõuad midagi öelda, annab ta lapse sulle ning jalutab häid pühi soovides minema.

12. Oled 1990ndatel üles kasvanud ja pead seda maailma parimaks kümnendiks. Sa olid erinevate filmide, muusika ja riietumisstiilis fänn. Aga nüüd on see niivõrd kauge ajalugu, et sa kohe ei oska midagi öeldagi, kui su sõber kingib sulle pühadeks «Home Alone 3» filmi postri. Võtad postri rõõmsalt vastu, tänad, lähed arvuti taha ning kustutad ta enda sõbralistist.

11. Sa tead, et su vanavanemad ei tunne hästi tänapäeva tehnikat, aga oled ikkagi millegi pärast üllatunud, kui nad kingivad sulle arvutihiire ... ilma arvutita. Nemad arvasid, et see on miski elektrooniline mänguloom, nagu Tamagochi. 

10. Nagu sinu vaaremad ennevanasti, tahavad ka sinu vanavanemad sulle õpetada oskuseid, millega ilma üldse ei saa. Selleks saadavad nad sulle kingina leivategija, mis tegelikult juba enne pakendist väljavõtmist endale osta.ee müügikuulutuse saab.

9. Sa tead, et su vend ei ole kõige seadusekuulekam inimene maailmas, aga usud, et kõige selle halva all, mida ta teinud on, peitub hea inimene. Seega sa arvad, et jalgratas, mille ta sulle jõulude ajal kinkis, on märk tema headusest. Seda vähemalt seni, kuni jalgratta tegelik omanik koos politseiga sinu ukse taha tuleb ning ratta minema viib.

8. Mida arvata enda natuke eksentrilisest tädist, kes sulle 2017. aasta jõulude ajal kingib 2017. aasta kalendri? Suurt midagi, sa tead, et su tädi on imelik. Tema seletab enda otsust sellega, et teda paelusid mustvalged pildid Saksa sõduritest erinevates Poola linnades.

7. Korraldate koolis soovipakid. Pakkide jagamise päeval selgub, et sina oled see õnnetu, kellele teeb paki klassi kõige hajameelsem klassikaaslane. Seega sa ei ole üldse imestunud, kui sa enda kinki lahti tehes avastad, et ta on vanadesse ajalehtedesse mässinud vana lambipirni, mille ta viis minutit õpetajate toast laenas. Laenas, sest õpetaja käskis sul selle sinna kohe tagasi viia.

6. Sa oled enda varasematest jõuludest juba niivõrd palju pettunud, et sa ei loodagi enam mingit head kinki saada. Jõululaupäeval vead ennast elutuppa, kus seisab sind tülgastav kuusepuu. Sa loivad kuuse juurde, otsid välja enda nimega paki, rebid sellelt masendunult paberi maha ja OH, KUI LAHE. CALVIN KLEINI ALUSPÜKSID. Aga sinu entusiasm langeb kohe, kui tunned nendel imeliku lõhna. Paistab, et sa ei ole ende pükste esimene omanik.

5. Lapsepõlves oli äge videokassetide pealt Ameerika filme vaadata. See oli tegelikult üks sinu eredamaid mälestusi lapsepõlvest. Aga nüüd, 2017. aastal, pole lahe saada videokassetil filmi «Small Soldiers», mida sa lapsepõlves nii väga armastasid. Sul lihtsalt pole seda millegi pealt enam vaadata. Sul pole ka õrna aimugi, kust su isa selle kassetti üles korjas. Müsteerium.

4. Oled 18-aastane naga ning oled juba pikemat aega oodanud, mil sa saad jõulud koos enda tüdrukuga veeta. Te olete seda erilist õhtut juba pikalt planeerinud ning kõik on näiliselt valmis. Aga enne kui sa hakkad uksest välja minema, otsustab sinu vanaema anda sulle sinu selle aastase jõulukingi - paki kondoome ning edusoovid. Pole vist vaja öelda, et sellel õhtul neid kondoome vaja ei läinud.

3. Sokid. Enda sokid. Sest viimasel minutil ei saa midagi asjalikku enam ka Circle K-st.

2. Oled teinud teadliku otsuse sõbrale jõuludeks kinkida raamat. Sa tead, et sõber on tänulik, sest rohkem sõpru tal pole ja ta oleks isegi räimekonserviga rahul. Aga sellele vaatamata otsustad talle teha korraliku kingi ning lähed raamatu jahile. Olles viimasel ajal ka meediat jälginud on sinu jaoks vaid üks koht, kuhu minna - Prismasse.

1. Oled aasta varem Süüriast Eestisse põgenenud ning ärkad jõuluhommikul ilge klirina peale. Tõused voodist püsti ja tormad sinna, kust sa arvasid häält kuulvat. Leiad siis keset tuba telliskivi, mis sinu aknast sulle korterisse lennutati. Oled alguses natuke pettunud ja ärevil, tunned vast ka enda turvalisuse pärast muret, aga siis märkad, et kivile on midagi kirjutatud: «Söö s***a, n**i!» Kuna sa eesti keelt ei räägi, siis oskad vaid oletada, mis seal kirjas on. Ja kuna on jõuluaeg, siis paned kaks ja kaks kokku ning leiad, et see on ju eestlaste pühadetervitus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles