Jeremy Clarkson teeb «Top Gearile» silmad ette (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«The Grand Touri» saatejuhid Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May
«The Grand Touri» saatejuhid Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May Foto: Vida Press

BBC autosaatest «Top Gear» minema löödud Jeremy Clarkson ja tema saatejuhtidest tiimikaaslased Richard Hammond ning James May alustasid oma uue saate «The Grand Tour» teise hooajaga.

Uus sari on fännide ja kriitikute poolt siiamaani väga hästi vastu võetud. Lausa nii hästi, et «The Grand Tour» pidi kriitikute arvates parem olema kui ilma «kuldse triota» jätkanud «Top Gear». 

«Top Geari» esimene hooaeg ilma endiste saatejuhtideta oli nii kehv, et see võeti eetrist maha, ja praegu pole veel selge, kas selle üldse enam tulevikku on.

BBC määras pärast Clarksoni, Hammondi ja May lahkudes uuteks saatejuhtideks kohaliku raadio-DJ Chris Evansi ning sarjast «Sõbrad» Joey't mänginud Matt LeBlanci. Saatejuhtide omavaheline läbisaamine hea ei olnud ning kui LeBlanc palus Briti telekanalil Evans vallandata, siis saate tegijad olidki sellega nõus.

Amazon, kes BBC-st lahkunud trio üles korjas, tuli eelmisel nädalal välja «The Grand Tour» teise hooaja esimese osaga. Võrreldes esimese hooajaga saade väga muutunud ei ole. Esimesel hooajal kuulsustega seotud saateosa Celebrity Brain Crash on asendatud Celebrity Face Off-iga, kus kaks ühe valdkonna kuulsust võistlevad omavahel uuel ringrajal Jaguari autoga.

Esimeses saates osalesid talendisaate žüriiliikmetena tuntud Ricky Wilson ja David Hasselhoff. Siinpuhul jättis 65-aastane ameeriklane Hoff briti enda varju, alistades konkurendi nelja sekundiga.

Terve esimese osa vältel viibisid kolm saatejuhti Šveitsis, testides seal mineviku, oleviku ja tuleviku superautosid. Jeremy Clarkson oli «mineviku» Lamborghini Aventador roolis (täis bensiinimootor), James May sõitis «oleviku» Honda NSX (hübriid bensiinist ja elektrist) ja Richard Hammond «tuleviku» Rimac Concept One (täielikult elektrimootoriga) roolis.

Vastuoluline Jeremy Clarkson.
Vastuoluline Jeremy Clarkson. Foto: Isabel Infantes/PA Wire/PA Images

«The Grand Tour» jätkub juba täna õhtul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles