Endine paraolümpialane, mõrvar Oscar Pistorius sai vanglakakluses vigastada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: Anna Gowthorpe/PA Wire/PA Images/Scanpix

Lõuna-Aafrika vabariigi mitmekordne paraolümpiamängude medalimees ja süüdimõistetud mõrvar Oscar Pistorius sattus vanglas telefoni kasutamise pärast kaklusse, mille tõttu ta vigastada sai.

31-aastane Pistorius kannab 13 aasta pikkust vanglakaristust oma elukaaslase, modell Reeva Steenkampi tapmise pärast, edastab The Guardian.

Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp Foto: Lucky Nxumalo/AP/Scanpix

Vanglaameti teatel leidis Pistoriuse vigastusega lõppenud intsident aset 6. detsembril kui Pistoriusel ja veel ühel vangil oli õigus telefoni kasutada.

Oscar Pistorius kohtus
Oscar Pistorius kohtus Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS/Scanpix

«Oscar Pistorius sai vigastada teise vangiga toimunud kokkupõrkes ajal, mil mõlemal vangil oli õigus telefoni kasutada ja helistada. Pistorius ja ta kaasvang on Attridgeville’i vangla eriosakonnas,» teatas vanglaameti esindaja Singabakho Nxumalo.

Lõuna-Aafrika vangla, kus Oscar Pistorius karistust kannab
Lõuna-Aafrika vangla, kus Oscar Pistorius karistust kannab Foto: MUJAHID SAFODIEN/AFP/Scanpix

Nxumalo lisas, et juhtunut uuritakse.

Lõuna-Aafrika meedia teatel tekkis Pistoriuse ja kaasvangi vaheline tüli sellest, et endine sportlane rääkis liiga kaua telefoniga, ületades talle ettenähtud aja.

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: ANJA NIEDRINGHAUS/AP/Scanpix

Pistorius viidi 2016. aasta novembris pealinna Pretoria lähedasse Attridgeville’i vanglasse, kus on erivajadusega vangid.

Oscar Pistorius kohtus
Oscar Pistorius kohtus Foto: Siphiwe Sibeko/AP/Scanpix
Umbes sellises kongis elab Oscar Pistorius
Umbes sellises kongis elab Oscar Pistorius Foto: MUJAHID SAFODIEN/AFP/Scanpix
Umbes sellistes oludes saab Oscar Pistorius end pesta
Umbes sellistes oludes saab Oscar Pistorius end pesta Foto: MUJAHID SAFODIEN/AFP/Scanpix

Pistorius tulistas oma elukaaslast Reeva Steenkampi 14. veebruaril 2013 läbi vannitoa kinnise ukse. Pistorius sõnas nii uurimise ajal kui kohtus, et ta pidas Steenkampi sissetungijaks.

Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp Foto: Stringer/Reuters/Scanpix
Reeva Steenkamp
Reeva Steenkamp Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Novembris langetas Lõuna-Aafrika Vabariigi kõrgem kohus otsuse, et 2016. aastal talle antud kuue ja poole aasta pikkust vanglakaristust pikendatakse 13 aastani.

Oscar Leonard Carl Pistorius (sündinud 22. novembril 1986 Pretorias) on Lõuna-Aafrika Vabariigi kergejõustiklane, mitmekordne paraolümpiamängude võitja ja süüdi mõistetud mõrvar.

Sünnidefekti tõttu amputeeriti Oscar Pistoriuse jalad altpoolt põlvi, kui ta oli 11-kuune. Jooksmisel kasutab ta süsinikkiust valmistatud vetruvaid proteese.

Pistorius võitis Ateena 2004. aasta paraolümpiamängudel kuldmedali 200 meetri jooksus ja 100 meetri jooksus sai ta pronksi.

Pekingi 2008. aasta paraolümpiamängudel võitis Pistorius kuldmedali nii 100 meetri (11,18), 200 meetri (21,67) kui ka 400 meetri (47,49) jooksus.

Augustis 2011 valiti ta LAV-i 2011. aasta maailmameistrivõistluste võistkonda ja juulis 2012 Londoni olümpiamängude meeskonda, kuid ta sportlastee katkes 2013. aasta veebruaris tulistamise tõttu, milles hukkus ta elukaaslane Reeva Steenkamp.

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: Andy Wong/AP/Scanpix
Oscar Pistoriuse arreteerimine 2013. aastal
Oscar Pistoriuse arreteerimine 2013. aastal Foto: STR/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles