Roolijoodik Peeter Oja: kas ma joon või söön, pole kellegi asi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja vabaneb Rahumäe politseijaoskonnast.
Peeter Oja vabaneb Rahumäe politseijaoskonnast. Foto: Erik Prozes

Näitleja ja koomik Peeter Oja, kes 1.septembril alkoholijoobes avarii põhjustas ning teo eest kohtulikult karistada sai, andis nüüd LP-le intervjuu. 

Mees rääkis LP-le antud intervjuus hiljutise sündmuse valguses: «Kas ma joon või söön palju, pole absoluutselt kellegi teise asi.» 

Oja otsustas sel saatuslikul kuupäeval end koduseinte vahel džinniga turgutada. Kell hakkas vaikselt lähenema 22-le, mil Eestis lõpeb alkoholimüük, kui koomik tundis vajadust poodi minna.

«Oli vaja sõita Pirita Selverisse,»  põhjendab mees järgmisel päeval kohtus oma purjuspäi sõitmist. Lisades, et see oli tema hinnangul kõige ehtsam rumalus napsise peaga.

Harju Maakohus tunnistas Peeter Oja süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust, millest ärakandmisele kuulus kolm kuud ja 28 päeva. Karistust vähendati, sest asi lahenes lühimenetluses.

Lisakaristusena võeti Peeter Ojalt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuli tal hüvitada 520,50 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt põhjustas Peeter Oja liiklusõnnetuse, juhtides 31.augusti õhtul kella 21:52 ajal Tallinnas Paju tänaval mootorsõidukit Subaru, olles joobeseisundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles