«Kaardimaja» viimase hooaja staar on Robin Wright

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey ja Robin Wright
Kevin Spacey ja Robin Wright Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Maailma suurim multimeedia keskkond Netflix teatas, et poliitilise menuseriaali «Kaardimaja» («House of Cards») viimase, kuuenda hooaja võtted algavad järgmisel aasta alguses ning see hooaeg tuleb ilma seksuaalses ahistamises süüdistatava Kevin Spaceyta. 

Netflixi sisujuht Ted Sarandos sõnas, et kuuenda hooaja, mis koosneb kaheksast osast, ettevalmistused on käivitatud, edastab The Telegraph. 

«Kinnitan, et poliitsari «Kaardimaja» saab kuuenda hooaja, mis on viimane. Alustame võtetega järgmise aasta jaanuaris ning Kevin Spacey enam ei osale,» sõna Sarandos.

Kevin Spacey Frank Underwoodina seriaalis «Kaardimaja»
Kevin Spacey Frank Underwoodina seriaalis «Kaardimaja» Foto: BRIAN HARKIN/NYT/Scanpix

Netflixi esindaja teatel on viimasel hooajal Kevin Spacey kehastatud peategelase, halastamatult manipuleeriva poliitiku Frank Underwoodi asemel põhitegelaseks ta naist Claire Underwoodi mängiv Robin Wright.

Robin Wright ja Kevin Spacey
Robin Wright ja Kevin Spacey Foto: STEPHEN CHERNIN/REUTERS/Scanpix

Veel ei ole teada, milline on viimase hooaja sisu, kuid tegijatele lähedal oleva allika teatel on seriaali lõpp ootamatu ja meeldejääv.

Oktoobris lahvatas Kevin Spacey ümber seksuaalse ahistamise skandaal ja sarja tegijad loobusid koostööst Spaceyga.

Netflix teatas pärast skandaali puhkemist, et sari lõpetatakse, kuid mõni aeg hiljem, et selle tegemist jätkatakse ning et kuues hooaeg jääb viimaseks.

«Kaardimaja» stenaristidel oli kuuenda hooaja käsikiri enne ahistamispaljastusi valmis, kuid Spaceyt tabanud skandaali tõttu ei saanud seda enam kasutada. Stsenaristidele anti novembris ülesanne Spacey sarjast välja kirjutada ja Wright peategelaseks tõsta.

Robin Wright
Robin Wright Foto: VALERIE MACON/AFP/Scanpix

58-aastase Spacey edukas karjäär sai järsu lõpu, kui 46-aastane näitleja Anthony Rapp teatas, et 26-aastane Spacey ahistas teda 1986. aastal seksuaalselt, kui ta oli alaealine, vaid 14-aastane.

Spacey vastas Rappile, et ta ei mäleta juhtumit, kuid kui ta on Rappi solvanud, siis ta vabandab.

Staarnäitleja teatas samas, et kui ta varem oli biseksuaalne, siis nüüdseks on ta gei.

CNNi andmetel viibib Spacey Arizonas The Meadows sõltuvuskliinikus ravil ning on täielikult filmi- ja seriaalimaailmast eemaldunud. Näitleja esindaja ei  ole teatanud, mida tööst ilma jäänud Spacey edaspidi tegema hakkab.

The Meadows sõltuvusravikliinik Arizonas
The Meadows sõltuvusravikliinik Arizonas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Kaardimaja» põhineb Michael Dobbsi poliitromaanil, kuid ka BBC kunagisel samanimelisel miniseriaalil.

Peategelase Frank Underwoodi väljakirjutamine kuuendast hooajast langeb kokku Briti seriaaliga, kus peaminister Francis Urquhart lastakse ta ihukaitsja poolt maha.

Spacey on nende kümnete meelalahutusmaailma staaride seas, keda süüdistatakse aastakümneid tagasi aset leidnud seksuaalses ahistamises. Esimene, keda süüdistama hakati, oli Hollywoodi tuntud produtsent Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: ANDREW KELLY/Reuters/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles