VIDEO! Peokiirabi kaunitaridele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Kuidas pidudel stiilne ja põnev välja näha?
  • Nõu annavad Eesti moekunsti tipud Oskana Tandit ja Tiina Talumees
  • Liigne paljastamine on libe tee.

Detsember on üks kohutav kuu! Üks pidu ajab teist taga ja igal pool tahaks hea välja näha. Imelihtne on kukkuda kindla peale mineku libedasse lõksu ja tõmmata selga midagi liibuvat, paljastavat ja edevat. Aga pea hoogu – niiviisi välja lunitud tähelepanu on odav tähelepanu. Kas sa ikka tõesti tahad seda? Usu, naisena on sul piisavalt trumpe ja sisemist sära ka siis, kui end stiilselt kinni katad.

Eesti moeloominguparemikku koondav suurejooneline defilee Northen Spirit pakkus rikkalikult värskeid ideid, kuidas aastalõpusäras hea ja isikupärane välja näha. PÖFF Black Nights Catwalki raames toimuval moeetendusel esitleti Tiina Talumehe, Oksana Tanditi, Roberta Eineri, Kristina Viirpalu, Tanel Veenre jpt loomingut. Arter noppis kasulikke stiiliviiteid paarilt säravamalt talendilt.

Oksana Tandit
Oksana Tandit Foto: Madis Sinivee

«Mina ei arva, et naised peaksid ennast pidudel liialt paljastama, pigem katta ennast luksusliku kangaga – selles on ajatut elegantsi,» teatab otsekohese ütlemise ja põneva käekirjaga moelooja Oksana Tandit. «Peamine on, et me näeme kleidis naist ennast, et kleit ei domineeriks tema üle.»

Kaunist naist vaadates peab tekkima tunne – tahaks rohkem näha. Naine peaks riietudes rohkem rõhutama oma karakterit ja alles siis keha. Naine on müsteerium – ruumi peab jääma ka fantaasiale!

Teemasse lähemalt süvenedes märkame, et peokleit ei peagi tingimata olema kleit. Leidub ka palju muid suurepäraseid valikuid. Näiteks kui pidusid on oodata ridamisi, saab hoopis rohkem eri tervikuid luua kaheosalist komplekti kandes. Seelik koos luksusliku bodi või piduliku pluusiga passib hästi isegi ballisaali.

Oksana Tandit
Oksana Tandit Foto: Madis Sinivee

Põnev pükskostüüm

Võrratu valik enesekindlale naisele on maskuliinse joonega pükskostüüm. Ei tasu karta, et seda kandes midagi oma naiselikkusest kaotad – vastupidi! Kontrast võimendab seda veelgi ning lisaks aitab end meeste seltskonnas maksma panna.

«Pükskostüüm naise seljas on alati šikk,» kinnitab Tandit. «Praegu on moes hästi maskuliinne, kaherealine stiil. Hästi stiilne ja jõuline riietus on tegelikult väga naiselik!»

Mehelikust elegantsist on võlutud ka Tiina Talumees, keda tuntakse eeskätt ületamatult naiseliku käekirja poolest. Aga armastatud moelooja teab täpselt, kuidas annustada sarmi nii, et stiil ja sensuaalsus püsiksid ideaalses harmoonias.

«Naine võib väga seksikas ja ahvatlev välja näha ka ülikonnas või meestemoest laenatud detailidega stiilis. Maskuliinne stiil on värske vastand ülepingutatud naiselikkusele ning tulemus on palju huvitavam,» väidab Talumees. «Soovitan tõsiselt järele mõelda enne valiku tegemist – võib-olla on see midagi palju maskuliinsemat?»

Tiina Talumees
Tiina Talumees Foto: Madis Sinivee

Huvitavad kleidid

Põnevatest uutest ideedest soovitab Tandit diagonaallõikelist numbrivaba pikka õhtukleiti, mis pole kandja figuuri suhtes sugugi pretensioonikas: «Veidi läbipaistvust, voogav kangas – riided ei pea kandjat ahistama. Kui sul on ruumi, on tulemus tegelikult palju seksikam.»

«Kui tuleb kiiresti eri look’e moodustada peoõhtuteks, on väga kaval lahendus kahekordsed kleidid,» ütleb Talumees. «Mitu läbipaistvat pealiskleiti ja aluskleiti annavad lõputult kombineerimisvõimalusi, mängima hakkavad eri toonid ja materjalid. Näiteks saad sama kleidi alla panna neutraalse beeži voodri, aga kui vahetad selle sinise või punase vastu, on sul hoobilt täiesti uus kleit!»

Trendilemmikutest on hinnas samet, sillerdavad litripinnad, öögammas küütlevad kangad ja loomulikult vooga siid. Aga miks mitte mängida bravuurikate tikandite või kontrastidega? Kaunistustest on seniajani soosingus 20ndate hõnguga narmad ja tutid, aga ka 80ndatest pärit uhked kuldse nööbid. Vali mida tahad – kleit on igal juhul kaunis raam kandjale ja inimene ise kunstiteos selle sees, mitte vastupidi!

Tiina Talumees
Tiina Talumees Foto: Madis Sinivee

Ettevaatust, stiilikarid!

Kiusatusele kõik letti lüüa tasub kas või mõistusega vastu seista. Odav edevus ei too naisele küll ainsatki stiilipunkti. «Ma ei soovita miniseelikut juhul, kui naine ei ole modell,» on Tandit konkreetne. «Üle neljakümnestel võiksid põlved olla kaetud, samuti käed ja õlad. Muidugi leidub ka selliseid naisi, kes tegelevad hommikust õhtuni spordiga, lisaks õige toitumine ja head geenid – siis piiri ette ei tule. Kuid enamasti vanus natukene ikka dikteerib.»

«Hirmsasti kardetakse mitte-naine välja näha ja pingutatakse ülearu selle nimel, et võimalikult ahvatlev välja näha,» teab ka Talumees. «Aga need lühikesed kleidid, sügavad dekolteed… see ei pruugi olla kõige õigem tee. Pigem võib pingutatud tulemus isegi vastupidise mulje jätta.»

«Kui me näitame kohe kõike, mis meil on, siis pole naine enam huvitav,» ütleb Tandit. «Kaunist naist vaadates peab tekkima tunne – tahaks rohkem näha. Ma leian, et naine peaks riietudes rohkem rõhutama oma karakterit ja alles siis keha. Naine on müsteerium, unistus, diiva – ruumi peab jääma ka fantaasiale!»

Kristina Viirpalu
Kristina Viirpalu Foto: Madis Sinivee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles