Ott Kiivikas paljastas kulturismi traagilise poole: kui sa ikka näed, kuidas võistlus algab leinaseisakuga...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Instagram/ Ott Kiivikas

Ott Kiivikas paljastab oma uues raamatus, mis juhtub siis, kui spordivõistlused läbi saavad.

Kiivikas kirjutab oma raamatus, kuidas kulturist on pärast võistlusi ühe päevaga võimeline juurde võtma kaheksa-üheksa kilo.

«See oli 2014. aasta Euroopa meistrivõistlused, kus oli kaalukategooria 87,5 kilogrammi. Ma kaalusin 87 kilo. Reede õhtul oli kaalumine ja ma mäletan, et kui ma läksin pühapäeva õhtul banketile ja astusin kaalule, kaalusin 95 kilo. Olin kaheksa kilo raskem kui 48 tundi tagasi,» meenutas Ott.

Kiivikas teab ka juhtumeid, kus sportlane on võtnud pärast võistlust juurde üheksa kilo üheksa tunniga. 

Lisaks kirjeldas Kiivikas, kuidas inimesed ei joo vett ja kuidas võistluskaaslane sureb seetõttu järgmisel päeval lihtsalt ära.

«Ma toon ka ekstreemsed juhud välja, mis enamasti spordiuudistesse ei jõua. Kui sa oled seal kõrval ja näed, et võistlus hakkab leinaseisakuga pihta ja selgub, et eelmise päeva ekstreemse kaalumise tagajärel on inimene siit ilmast lahkunud, siis minu arvates sellistest asjadest peab avalikult rääkima. Et näete, sellised ohud on olemas ja ärge tehke sellist asja,» rõhutas ta.

Kui Print Besti trükikojas kolmapäeva ennelõunal Ott Kiivikase elust kõnelevat raamatut trükkima hakati, oli peategelane ka ise kohal. Trükikoja omanikku Priit Viirat nimetas Kiivikas ka üheks peamiseks põhjuseks, miks ta viimasel ajal Viljandisse satub. Nimelt on nad väga head sõbrad.
Kui Print Besti trükikojas kolmapäeva ennelõunal Ott Kiivikase elust kõnelevat raamatut trükkima hakati, oli peategelane ka ise kohal. Trükikoja omanikku Priit Viirat nimetas Kiivikas ka üheks peamiseks põhjuseks, miks ta viimasel ajal Viljandisse satub. Nimelt on nad väga head sõbrad. Foto: Elmo Riig
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Eero Vabamägi
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles