Briti prints William on täna ja homme Eestist vaid 82 kilomeetri kaugusel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William
Prints William Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti prints William, kes kannab ka Cambridge’i hertsogi tiitlit, külastab 29. – 30. novembrini Soomet, olles Eestist vaid 82 kilomeetri kaugusel ning teda võõrustab Soome president Sauli Niinistö.

Soome meedia teatel algab prints Williami ja Niinistö ametlik kohtumine täna kell 14.15 kohaliku aja järgi presidendipalee ees, edasi minnakse palee vastuvõturuunidesse.

Prints William
Prints William Foto: SIPAGB/SIPA/SIPAGB/SIPA/Scanpix
Sauli Niinistö
Sauli Niinistö Foto: EERO VABAMÄGI/PM/SCANPIX BALTICS/Scanpix

Hiljem tutvub William, kes on sel visiidil ilma abikaasa, lapseootel Cambridge’i hertsoginna Catherine’ita, Helsingis Salmisaaris Icehearts lastekasvatuskeskusega, mis toetab laste õpinguid ja vaba aja veetmist.

Prints William ja ta naine, Cambridge'i hertsoginna Catherine
Prints William ja ta naine, Cambridge'i hertsoginna Catherine Foto: EDDIE MULHOLLAND/AP/Scanpix

Printsile pakub lõunasöögi Helsingis asuv Briti suursaatkond eesotsas suursaadik Sarah Price’iga.

Päeva lõpus on William oodatud Soome presidendi residentsis Mäntyniemis, kus teda ootab õhtusöök, mille korraldavad Soome president Niinistö ja ta abikaasa Jenni Haukio.

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix
Soome Vabariigi presidendi residents Mäntyniemi
Soome Vabariigi presidendi residents Mäntyniemi Foto: Sander Ilvest

Homme, 30. novembril külastab William Helsingi messikeskuses tehnoloogia ja idufirmade messi Slush, osaledes avamisel ning tutvudes Soome ja Briti firmade tegevusega.

Pärast messi suundub William Helsingis Lauttasaaris asuvasse põhikooli, kus Soome haridusminister Sanni Grahn-Laasonen tutvustab innovatiivset õppekeskkonda. Lisaks tutvub William KiVa Koulu programmiga, mille abil ennetatakse koolikiusamist.

Prints William
Prints William Foto: Geoff Pugh/Daily Telegraph/PA Wire/PA Images/Scanpix

Rahvas saab printsi näha Helsingi Esplanaadi pargis, lisaks külastab tuntud inglane koos Helsingi linnapea Jan Vapavuoriga Senaatitori jõuluturgu.

Helsingi jõuluturg
Helsingi jõuluturg Foto: Marina Lystseva/Marina Lystseva/TASS/Scanpix

Turult läheb prints William vastuvõtule Helsingi raekotta ning enne homset tagasilendu Suurbritanniasse näidatakse printsile Helsinki-Vantaa lennuväljal Soome õhujõudude lennukeid.

Soome presidendi kantselei ei avalikustanud julgeolekureeglite tõttu prints Williami Soome visiidi täpset ajagraafikut.

Prints William, Cambridge'i hertsog (sündinud 21. juunil 1982 Londonis Saint Mary haiglas) on Briti kuningliku perekonna liige, kuninganna Elizabeth II lapselaps, Walesi printsi Charlesi ja printsess Diana esimene laps. Ta on Suurbritannia troonipärilusjärjestuses teisel kohal oma isa järel.

Prints William
Prints William Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles