Asi ametlik: politsei saatis Katrin Lustile ülekuulamiseks kutse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lust
Katrin Lust Foto: TV3

Prokuratuur algatas uurimise seoses «Kuuuurija» kassivabriku looga. Nimelt olla Lust omavoliliselt tunginud võõrasse korterisse. Lust kirjutab, et kassivabrikut pidanud Zuikod ei elanud korteris, kus telelugu filmiti, politsei saatis saatejuhile ka ülekuulamiseks kutse. 

Katrin Lust jagab sotsiaalmeedias postkasti potsatanud kirja: 

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse isikuvastaste ja lähisuhtevägivalla süütegude grupi vanemuurija Annika Grasmann, kutsub 27.11.2017.a. kell 08.00 Kesklinna politseijaoskonda aadressile Tallinn, Kolde pst. 65 kahtlustatavana ülekuulamiseks: Katrin Lust.

Kui kutsutaval ei ole võimalik ülalmärgitud ajal ilmuda, on ta kohustatud sellest ja ilmumata jäämise põhjustest teatama. Teatada palun telefonil 6124197telefoni number või e-posti aadressile annika.grasmann@politsei.ee

Menetleja kutsel ilmumata jäämise tagajärjed on:

Menetleja kutsel ilmumata jäänud väljakutsutut trahvib eeluurimiskohtunik prokuratuuri taotlusel kohtumääruse alusel summas kuni 3200 eurot või kohaldab talle kuni viis päeva aresti. Kui ilmumata jääb alaealine kahtlustatav või süüdistatav, trahvib kohus tema vanemat või eeskostjat. Piiratud teovõimega täisealise isiku asemel võib trahvida tema eestkostjat. Menetleja kutsel ilmumata jäänud kahtlustatava, süüdistatava, süüdimõistetu, kannatanu, tsiviilkostja või tunnistaja suhtes võib kohaldada sundtoomist või kuulutada ta tagaotsitavaks. Kui ilmumata jäänud isiku suhtes kohaldatakse sundtoomist, siis võib teda pidada kinni nii kaua, kui see on vajalik menetlustoiminguks, kuid mitte kauem kui 48 tundi. Kui ilmumata jääb kahtlustatav, võib teda kuulutada tagaotsitavaks.

Tunnistaja võib taotleda, et tema õiguste kaitseks viibiks ülekuulamise juures tema lepingulise esindajana advokaat või lepingulisele esindajale kehtestatud haridusnõuetele vastav isik. Kui tunnistajal ei õnnestu kahe tööpäeva jooksul alates kutses nimetatud toimingu ajast ilmuda ülekuulamisele koos esindajaga, viiakse ülekuulamine läbi ilma esindajata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles