Manhattani külje all asub inimtühi kummitus-saareke

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
North Brother Island kaardil.
North Brother Island kaardil. Foto: Google Earth Pro/ kuvatõmmis

Kas teadsite, et maailma ühe ülerahvastatuima ja kalleimate kinnisvara hindadega saare, Manhattani, sõna otseses mõttes külje all leidub hüljatud ja võssa kasvanud saareke nimega North Brother Island, kuhu inimese jalg harva satub, kirjutab Business Insider.

Vaevalt miili kaugusel Manhattani ööpäev läbi tukslevast melust ja kinnisvarahindadest paikneb linlaste endigi seas vähe teatud saar, mille selle viimased elanikud 55 aasta eest maha jätsid.

North Brother Island on New Yorgi linna üks vähetuntumaid ja trööstitumaid paiku.

0,09 ruutkilomeetri suurune saar asub jões Lõuna-Bronxi ja Riker´s Islandil paikneva, linna kõige kurikuulsama kinnipidamisasutuse vahel.

Peaaegu mitte kellelgi peale lindude pole õigust oma jalga saarele, ega tema väiksemale kaaslasele, nimega South Brother Island, tõsta.

Kuid isegi linnud ei näi eriti soovivat saare hüljatud ja kokkuvarisevate hoonete vahel elada.

Lähedal paikneva suure vanglakompleksi tõttu patrullib saare lähistel politsei ja sinna on märkamatult pea võimatu pääseda.

Ajakirja Business Insider töötajatel õnnestus saarele pääsemiseks hiljuti linnavõimudelt luba saada.

Mida ajakirja töötajad New Yorgi mööda kõige unustatumaid ja kummituslikumaid paiku kolades nägid, saab näha sellelt LINGILT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles