Maire Aunaste hakkas toetama puudustkannatavat Aafrika last: kinkisin talle raha (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste.
Maire Aunaste. Foto: Liis Treimann

Maire Aunaste sai endale Aafrikas Ghanda Vabariigis 13-aastase toetuslapse. 

"Kinkisin talle oma sinise käekella, mille olin paar kuud tagasi ostnud Põhja-Hispaaniast Bilbaost, ja raha, et ta saaks osta koolis käimiseks jalgratta," räägib rahvasaadik Maire Aunaste, et Hilda läheb jalgsi kohalikku kooli ja koolist koju kolm tundi, vahendab LP.

Maire Aunaste on üks tegus naine olnud terve oma elu. Lisaks kunagisele teletööle, tegeles ta aastaid kirbuturgude korraldamisega. Praegu on Aunaste riigikogus IRL-i fraktsiooni liige. 

Aunaste on ka SEB Heategevusfondi üritustel noortele kõnet käinud pidamas ning neid motiveerimas: 

«Kui ma matemaatikast midagi aru ei saanud ja mitte kellelgi polnud aega minu jaoks, siis ma lõpuks lihtsalt kooli ei läinudki, tegin poppi, käisin kinos. Üheksanda klassi lõpus sain aru, et ma pean end ise päästma. Öeldi meile kõigile teie ja see andis tohutu õppimise tahtmise. Kõik inimesed tahavad, et neid märgataks ja ette näidata ka oma. Neid inimesi, kel midagi ette näidata poel, pole olemas!» rääkis Aunaste 2014. aastal. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles